Fegyverszüneti megállapodást kötött a kormány és a dél-jemeni szakadár lázadók

Általános fegyverszüneti megállapodást kötött kedden Rijádban a nemzetközileg elismert jemeni kormány és a dél-jemeni szakadár lázadók, ennek az úgynevezett rijádi megállapodásnak hatalommegosztási megállapodás is része – jelentette az al-Arabíja szaúdi tévé, amely egyenesben közvetítette az aláírási ceremóniát.

Forrás: MTI2019. 11. 05. 22:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aláírási ünnepségen jelen volt Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös, Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök és miután az Egyesült Arab Emírségek támogatja a megállapodást, jelen volt Mohamed bin Zájid Ál Nahajan emírségekbeli trónörökös is.

A megállapodás célja a két fél között hónapok óta tartó harcok leállítása. Mindkét fél tagja a Szaúd-Arábia vezette arab koalíciónak, amely a Irán támogatta síita muzulmán húszik ellen harcol a jemeni háborúban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.