Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja: Timmermansszal az élen a bevándorláspártiak újabb bosszúra készülnek

A bevándorláspárti erők Timmermansszal az élen továbbra is nyomást akarnak gyakorolni a migrációt elutasító tagállamokra, és ehhez a jogállamiságot akarják felhasználni varázsszóként – jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 09. 05. 14:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke csütörtökön, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) brüsszeli vitáján ismertette a jogállamiság fokozott ellenőrzésre vonatkozó bizottsági terveket.

A Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja közleménye szerint a migrációt szervező Soros-hálózatra akarják bízni, hogy eldöntse, melyik tagállam jogállam, melyik nem, és ehhez további eurómilliókkal akarják kitömni a Soros-hálózatot.

„Frans Timmermans volt a bevándorláspárti erők listavezetője az európai parlamenti választáson, és a bevándorláspárti európai baloldallal együtt bosszút akar állni azért, mert megakadályoztuk, hogy ő legyen az Európai Bizottság elnöke” – fogalmaztak.

Timmermans továbbra is aktívan harcol azért, hogy támadást indítsanak a bevándorlást elutasító országok, így Magyarország és Lengyelország ellen. Meg akarják büntetni Magyarországot, amiért a magyar emberek nemet mondtak a bevándorlásra. A jogállamiságra hivatkozva homályos fogalmakkal dobálóznak és valójában a nemzeti szuverenitást akarják gyengíteni – írták.

A képviselőcsoport közleményében reményét fejezte ki, hogy a novembertől új mandátummal rendelkező Európai Bizottság tevékenysége, szemben a távozó bevándorláspárti bizottsággal, megfelel majd az európai szerződések betűjének és szellemének, továbbá érdemi lépéseket tesz majd a bevándorlás megállítására és nem politikai nyomásgyakorlásra használja majd az uniós jogi eljárásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.