Párizs már a bűnözés melegágya

Svédországban rosszabbodik a járványhelyzet a vírusmutáció miatt, az olasz kormány vakcina-előállításról tárgyal. Spanyolországban már hárommillió adag oltást adtak be a rizikócsoport tagjainak. Egy felmérés kiderítette, hogy Párizs a legveszélyesebb francia város.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 02. 23. 18:34
null
Bobigny, 2017. február 12. Felgyújtott autó lángol Párizs egyik egyik elõvárosában, Bobignyben 2017. február 11-én, miután egy békésen kezdõdõ tüntetés résztvevõinek egy csoportja randalírozni kezdett. A tüntetõk amiatt tiltakoztak, hogy a rendõrök állítólag gumibottal megerõszakoltak egy színes bõrû fiatalt. (MTI/EPA/Yoan Valat) Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédországban is rosszabbodik a járványhelyzet

A brit után a brazil koronavírus-mutáció is terjed a Stockholmtól északra fekvő Gävleborg megyében. Több esetben is kimutatták a brazil variánst – írja az állami SVT híroldal. A mutáns nagyon gyorsan terjed, ami nyugtalanítja a hatóságokat. A megyében szigorítottak a korlátozó intézkedéseken, például kötelezővé tették a munkahelyi maszkhasználatot, amire Svédországban korábban nem volt szükség.

Forrás: svt NYHETER

A vakcina-előállítás lehetőségét fontolgatja az olasz kormány

A fejlesztési minisztérium élére kinevezett Gianfranco Giorgietti (Liga) a gyártó cégek összehívását tervezi csütörtökre. A vakcina olaszországi előállítását nehezítheti, hogy országos szinten egyetlen bioreaktor áll rendelkezésre, itt pedig jelenleg az agyhártyagyulladás elleni védőoltás gyártása folyik.

Forrás: la Repubblica , CORRIERE DELLA SERA

Párizs a legveszélyesebb francia város

Párizs Franciaország legveszélyesebb városa, állítja egy friss felmérés. Korábban a világ legvonzóbb turisztikai célpontja volt. Az adatok szerint a francia fővárosban hét emberenként egy számíthat arra, hogy erőszakos támadás áldozatává válik. Ezzel az aránnyal a francia főváros az ország bűnözési statisztikái élére került.

Pierre Liscia, Párizs XVIII. kerületének volt képviselője szerint a jelenség nem meglepő, ugyanis Párizs népsűrűsége folyamatosan nő, miközben ellepték a várost a szociális lakások és lakótelepek, valamint az így kialakult gettók. Az ott élők létbizonytalansága a bűnözés melegágya. Vannak olyan városrészek, ahonnan elmenekültek a kereskedők, az üzletek, ezeken a területeken különböző típusú illegális kereskedelem folyik. Liscia szerint a másik nagy probléma a „kiskorúak” egyre növekvő száma, mert a kiskorú bűnözők védettséget élveznek, a hatóságok pedig politikai okokból nem végzik el a francia jog által lehetővé tett, életkort meghatározó vizsgálatokat.

Forrás: Sputnik France, CNEWS

Már több mint hárommillió adag vakcinát adtak be Spanyolországban a rizikócsoportok tagjainak

Fernando Simón, a veszélyhelyzeti és riasztási koordinációs központ igazgatója hétfőn közölte: az eddig átvett 3,6 millió adag oltóanyag 85 százalékát már felhasználták az oltópontokon. A beoltottak közül 1,2 millió ember már mindkét dózist megkapta, tehát ők már immunizálva vannak. Közben tovább csökkent a fertőzöttek száma Spanyolországban, hétvégén 20 849 új fertőzöttet regisztráltak. Ez a szám múlt hét hétfőn még harmincezer fő felett volt.

Forrás: 20minutos

(A vezető képen: Felgyújtott autó lángol Párizs egyik egyik elõvárosában, Bobignyben – Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.