Greta, hol vagy?

A migránsok iszonyatos környezetszennyezése jól láthatóan csak a helyieket zavarja.

Juhász Attila
2020. 02. 20. 12:40
null

A migránsok iszonyatos környezetszennyezése jól láthatóan csak a helyieket zavarja.

Komoly ellenállásba ütközött a görögországi Leszbosz szigetének lakossága körében az a terv, hogy az egyébként eredetileg csodálatos környezetben egy új bevándorló központot, egyfajta migránstábort akarnak felépíteni.

A helyiek az athéni kormányzat lépése elleni tiltakozásnak egy meglehetősen sajátos módját választották. Nem túlzás azt állítani, hogy ez az akció igazi telitalálat, a kérdést a torkánál ragadja meg.

Az érintett település polgármestere felszólította a lakosságot, hogy a terv részeként kijelölt 261 hektáros földterületre – a tiltakozó akció részeként – hozzák oda a migránsok által hátrahagyott mentőmellényeket és gumicsónakokat, és tegyék le azokat a telekre.

A városka vezetője egyértelművé tette, hogy az elképesztően környezetszennyező anyagok majd „méltóképpen díszíthetik” az új központot.

A hírek egyébként nem kevesebb, mint 13 000 köbméter (!) szennyező anyagról szólnak, ami a szigeten élők mindennapjait tönkretevő illegális bevándorlás következménye.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a migráció nemcsak ellátási vagy közbiztonsági problémákat okoz már Európa-szerte, hanem hatalmas méretű környezetkárosítást is jelent.

Közben pedig valahogy nem halljuk ez ügyben a radikálisan zöld „civilek” jajveszékelését.

Greta, ilyenkor a FridayForFuture hol van, miért hallgatsz?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.