Idén egy autósmoziban lesznek a düsseldorfi húsvéti misék

Forrás: MTI2020. 04. 07. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy autósmoziban tartják meg a hétvégén a húsvéti istentiszteleteket a nyugat-németországi Düsseldorfban, hogy az embereknek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellenére se kelljen lemondaniuk a kereszténység legnagyobb ünnepéhez kötődő szertartásokról.

A Németországi Protestáns Egyház közlése szerint a szabadtéri filmszínházban egy emelvényt és egy oltárt is felállítanak, és az emberek az autórádiójukon keresztül hallgathatják majd a miséket.

Az interneten elérhető ingyenes jegyeket az ablaküvegen keresztül fogják leolvasni, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát. A szervezők szerint a mozi 500 autó befogadására alkalmas.

Nagypénteken ökumenikus istentisztelet, húsvétvasárnap katolikus mise, húsvéthétfőn pedig protestáns istentisztelet várja az érdeklődőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.