Így provokálják a muszlimok a keresztény hívőket – Videóval

Nem ez volt az első alkalom, hogy a muszlimok úgy érezték, rájuk nem vonatkoznak a korlátozások.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 04. 29. 10:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak, hogy megszegték a spanyolországi kijárási korlátozásokat azok a muszlimok, akik egy épület tetejéről, hangosítóval hívták imára az embereket, de ezt ráadásul egy katolikus katedrális tetejéről tették meg, ezzel is provokálva a keresztény hívőket – írja a V4NA.

Múlt pénteken történt az eset, amikor néhány muszlim férfi úgy gondolta, elég volt nekik a bezártságból. Ezért hát elmentek a Lleidában lévő öreg katedrálishoz, felmentek a tetejére, ahol hangszórókat szereltek fel. Ezeket aztán később arra használták, hogy hangjuk az egész városhoz elérjen, amikor imára hívták az embereket a ramadán jegyében. Az esetről felvétel is készült.

Ezzel a férfiak nyilvánvalóan megszegték a szigorú spanyol kijárási korlátozásokat, sok embernek azonban nem is ez volt a legnagyobb problémája, hanem az, hogy a muszlim hívőket egy katolikus templom tetejéről hívták imára. Ez sokak szerint a keresztény hívők provokációja is volt egyben, akiknek minden istentisztelet be van tiltva a koronavírus járvány miatt.

A muszlim szabályszegők mellett állt ki Sandra Castro, a baloldali Esquerra Republicana de Catalunya helyi titkára is. Ő a közösségi médiában azt írta, egyenesen libabőrös lett, amikor meghallotta az iszlám imára való hívást, ez ugyanis szerinte nagyon gyönyörű és megindító volt.

Másként vélekedett azonban Xavier Palau, a spanyol Néppárt lleidai szóvivője, aki szerint a város vezetése a keresztényellenességre buzdít. A jelek szerint ugyanis az önkormányzat a muszlim közösség oldalára állt, miközben a keresztényeket jóformán bünteti azzal, hogy számukra tilosak az istentiszteletek.

Mostanában ráadásul nem ez volt az első alkalom, hogy a muszlimok úgy érezték, rájuk nem vonatkoznak a koronavírus miatti korlátozások. Nemrég El Vendrellben nem akartak otthon maradni, helyette inkább tömegesen imára gyülekeztek az utcán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.