Illegális bevándorló gyilkolt papot Olaszországban

A mentális problémákkal küzdő migránst korábban már feljelentették családon belüli erőszak és lopás miatt.

2020. 09. 16. 19:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a közösségi oldalán osztott meg egy hírt a La Stampa című olasz napilapra hivatkozva, miszerint egy illegális bevándorló meggyilkolt egy papot Olaszországban. A posztból kiderül:

Egy illegális bevándorló tegnap Olaszországban konyhakéssel megölt egy papot, aki éppen hajléktalanoknak osztott ennivalót. A bevándorló is a hajléktalanok között volt, egyházi szálláson élt. Korábban már feljelentették családon belüli erőszak és lopás miatt. Azért gyilkolta meg Don Malgesinit, mert úgy gondolta, hogy a pap árulta el a hatóságoknak, hogy illegálisan tartózkodik Comóban.

A La Stampa cikkéből kiderül: Roberto Malgesinit a Szent Rókus-templom előtt gyilkolták meg. Az Avvenire című olasz portál szerint az elkövető egy 53 éves tunéziai származású bevándorló volt, akit az év elején a hatóságok már kiutasítottak Olaszországból. A férfi egyébként súlyos mentális problémákkal is küzdött, az áldozatával késsel végzett, majd pedig besétált a rendőrségre és feladta magát.

Oscar Cantoni, a comói egyházmegye püspöke mély megrendülésének adott hangot az esetet követően. A püspök úgy emlékezett Roberto Malgesinire, mint aki

lehajolt a szükséget szenvedőkhöz, úgy fordult az emberek felé, hogy azok megtapasztalhatták általa Isten gyengédségét.

Ferenc Pápa imát mondott és kért

A gyilkosságot követően rengetegen gyűltek össze a Szent Rókus-templom előtti téren, hogy megsirassák az áldozatkész papot. A helyszíni beszámolók szerint hajléktalanok és bevándorlók tucatjai gyújtottak mécsest Roberto Malgesini tiszteletére. Egy román származású férfi, Gabriel Nastase az atyáról szólva azt mondta:

Olyan volt, mintha az apám lenne.

Roberto Malgesinit egyébként nem csak a környékbeliek tisztelték és szerették, a comóiak közül szinte mindenki ismerte. Oscar Cantoni püspök felidézte: amikor Malgesini atyával ment végig az utcán, mindig meglepte, milyen sokan állítják meg őket, hogy üdvözöljék a szegények jótevőjeként ismert papot. Malgesini jellemét bizonyítja, hogy halálának híre egész Olaszországot megrázta: Ferenc pápa szomorúságát fejezte ki a szörnyű tragédia miatt, majd pedig közös imádságra szólított fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.