Illetéktelen gép hatolt be az amerikai repüléstilalmi övezetbe

Egy repülőgép illetéktelenül berepült szerdán az amerikai elnök arizonai kampányrendezvényének idejére ideiglenesen kijelölt repüléstilalmi övezetbe, és egy vadászgép tartóztatta fel, majd kísérte ki onnan – közölte szerdán a Twitteren az észak-amerikai lég- és űrvédelmi parancsnokság (NORAD).

Forrás: MTI2020. 10. 29. 8:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az incidens szerdán kora délután történt Bullhead City légterében, amikor ott kampányrendezvényt tartott Donald Trump. Egy meg nem nevezett repülőgép engedély nélkül berepült az elnöki látogatás miatt ideiglenesen kijelölt repüléstilalmi övezetbe, és nem lépett kapcsolatba az irányítótoronnyal.

A légierő egy F-16-ost küldött hozzá, de a pilóta nem reagált a befogási manőverre, és csak jelzőrakéták kilövése után vette fel a rádiókapcsolatot a vadászgéppel. Az F-16-os kikísérte az illetéktelen behatolót az ideiglenesen lezárt légtérből.

A CNN helyszíni tudósítása szerint a tilalmat megsértő kisgépet nem lehetett látni, viszont látni és hallani lehetett a város felett elszáguldó vadászgépet. A kampányrendezvényen összegyűlt tömeg hangos üdvrivalgással fogadta a látványt, Trump pedig látogatására alkalmával rendezett „kis mutatványnak” vélte az F-16-os által kilőtt jelzőrakétákat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.