Imádkozni ment a székesegyházba, amikor a merénylő nyakon szúrta

Egy idős nőt, a templom sekrestyését és egy brazil édesanyát ölt meg a nizzai merénylő.

2020. 10. 30. 17:57
null
Nizza, 2020. október 29. Gyászolók mécseseket gyújtanak az áldozatok emlékére a nizzai Notre-Dame-bazilikánál 2020. október 29-én. Brahim Ausszaui 21 éves tunéziai bevándorló a reggeli órákban késsel támadt a bazilikában tartózkodó három emberre, egy idõs nõt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nõt halálosan megsebesített. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szinte lefejezték – nyilatkozta a rendőrség egy munkatársa a francia le Figaro lapnak a csütörtöki nizzai terrortámadás első áldozatáról.

A hatvanéves nő imádkozni ment a templomba, ekkor próbálta meg a tunéziai férfi lefejezni a szenteltvíztartó közelében, azonban a fejet nem sikerült teljesen levágnia a nyakról. Az idős hölgy holttestét a bejáratnál találták meg, nevét nem hozták nyilvánosságra a hatóságok.

A terrortámadás második áldozata a francia származású, 54 éves Vincent Loquès, aki 2013 óta volt a templom sekrestyése. Francia sajtóhírek szerint a férfi torkát elvágta a támadó.

– Nagyon ügyes volt, gyönyörű betlehemi jászolt tudott készíteni és az épületet is jól karbantartotta – mondta az elhunytról Jean-Louis Giordan plébános, aki 2019-ig volt a nizzai Notre Dame templom papja.

A férfi elvált, korábbi házasságából két lánya született, akik most 21 és 25 évesek. A sekrestyés október 30-án ünnepelte volna 55. születésnapját.

– Mondja el gyermekeimnek, hogy szeretem őket – kérte a kiérkező mentőket a brazil származású Simone Barreto Silva, a nizzai terrortámadás harmadik áldozata.

A 44 éves nő három gyermek édesanyja volt, idősek otthonában dolgozott, egyes források szerint civil jogi aktivistaként is tevékenykedett Franciaországban. Az áldozat mintegy harminc évvel ezelőtt költözött az európai országba egy brazíliai városból, egyelőre nem tudni, volt-e francia állampolgársága. Silva imádkozni ment a székesegyházba, amikor a merénylő nyakon szúrta, azonban ezt követően még el tudott menekülni a támadó elől. A nő egy közeli kávézóba rohant, viszont az épületbe érve összeesett, és bár a mentők időben megérkeztek, már nem tudták megmenteni az életét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.