Iskolai LMBTQ-csoport kezdeményezésére készültek genderkitűzők

Egy iskolai LMBTQ-csoport kezdeményezésére elérhetővé váltak az úgynevezett genderkitűzők. Ezek segítségével azt tudhatják meg az emberek, hogy a kitűző viselője miként azonosítja magát, így például megelőzhető az, hogy valakit helytelen névmással illessenek.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 03. 07. 13:30
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Genderkitűzőket vezettek be egy queenslandi középiskolában, hogy így előzzék meg azt, hogy tévesen azonosítsák valakinek a nemét az intézményben. A Redcliffe állami középiskolában a helyi LMBTQ-csoport kezdeményezte a dolgot, és jelenleg önkéntes alapon, kísérleti jelleggel működik a kitűzők viselése.

https://www.facebook.com/RedcliffeStateHighSchool/photos/a.605372586236770/3787753661331964/?type=3

Az iskola közösségi oldalán februárban jelentették be a kitűzőket, amelyekből most három rendelhető. Van olyan, amin a női she/her névmás szerepel, van, amin a féri he/him, és van, amin a semlegesnek számító they/them látható.

A poszt szerint a kitűzőknek az a céljuk, hogy megmutassák, hogy a viselőjük minek azonosítja magát, és hogy erről mások is tudjanak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.