Jaír Netanjahu: Sem Soros, sem az EU pénzét nem kérjük

Magyarország abban tudja leginkább támogatni Izraelt, hogy arra kéri fel az EU-t, ne támogassa az NGO-kat, amelyek antiszemita üzenetei rombolják a zsidó államot – fogalmazott az izraeli kormányfő fia.

2019. 10. 29. 19:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország abban tudja leginkább támogatni Izraelt, hogy az Európai Unió egyik tagállamaként arra kéri fel, ne támogassa azt a több száz nem kormányzati szervezetet (NGO), amelyek nyíltan antiszemita üzenetei rombolják a zsidó államot – fogalmazott Jaír Netanjahu. Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu fia a XXI. Század Intézet meghívására szólalt fel kedden Budapesten. A hazájában korunk egyik legbefolyásosabb és leghatásosabb fiatal hangjának tartott aktivista részletesen beszélt azokról az elsősorban Soros György szervezetei által támogatott NGO-król, illetve az általuk okozott károkról, amelyek a palesztinok emberi jogainak védelmére hivatkozva bomlasztják belülről az országot.

Mint mondta, a szervezetek közül több is olyan hálózatokkal áll kapcsolatban, amelyeket mind az Egyesült Államok, mind az Európai Unió terrorszervezetként tart számon, utóbbi mégis eurómilliókkal támogatja munkájukat.

– Mi lenne, ha Izrael támogatna olyan szervezeteket, amelyek például Berlinben avatkoznának be Németország belügyeibe, vagy amelynek tagjai esetleg német katonákat támadnak meg? – tette fel a kérdést. A magyar származású amerikai milliárdos az egyes országok belügyeibe gyakran beavatkozó szervezetét, a Nyílt Társadalom Alapítványokat említve Jaír Netanjahu párhuzamot vont Izrael és Magyarország között. Nyomatékosította: Izraelnek nincs szüksége semmilyen kívülről jövő támogatásra sem Soros György, sem pedig az EU pénztárcájából. Hozzátette, azt javasolja az uniónak, hogy amennyiben bizonyos összeget mindenképp a saját területén kívül szeretne elkölteni, juttassa el azt inkább az afrikai szegényeknek.

A miniszterelnök 28 éves fia egyébként rendszeresen hallatja hangját világpolitikai kérdésekben. A konzervatív gondolkodásáról ismert – és a közösségi médiafelületeken rendkívül népszerű – kommentátor és aktivista korábban az izraeli hadsereg szóvivői egységénél teljesített szolgálatot. Hazánkban legutóbb akkor keltette fel a média figyelmét, amikor a májusi európai parlamenti választások előtt Orbán Viktor kormányfőt és Matteo Salvini akkori olasz belügyminisztert nevezte meg a zsidó nép igaz barátaiként az európai politikusok közül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.