Joe Biden engedélyezi az abortusztabletták otthoni használatát

Migránsokat szállító maffiózókat tartóztattak le spanyol rendőrök; feltérképezik Franciaország legveszélyesebb területeit az utcai zaklatások miatt. Bírálják a spanyol miniszterelnököt, amiért májusban beszünteti a korlátozásokat; Biden a szükségállapotra hivatkozva engedélyezte az abortusztabletták orvosi felügyelet nélküli alkalmazását.

Forrás: Magyar Nemzet2021. 04. 15. 13:05
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Migránsokat szállító maffiózókat tartóztattak le a spanyol rendőrök

Húsz ember csuklóján kattant a bilincs, akik összesen 37 kiskorú bevándorlót juttattak át fejenként 2500 euróért Ceutából a félszigetre. Az egyik februári útjuk során két bevándorló meghalt, ketten pedig eltűntek. A magát Campos Gallegónak nevező banda addig tartotta fogva a kísérő nélkül szállított fiatalokat egy cádizi lakásban, amíg azok ki nem fizették az adósságukat. Ha megszegték az üzletet és megpróbáltak elszökni, utánuk mentek és brutálisan megverték őket.

Forrás: elpais.com

Vörös zónákon jelölik Franciaország veszélyes területeit az utcai zaklatások miatt

Marlène Schiappa állampolgári ügyekért felelős miniszter kedden bejelentette, hogy elindította azt a felmérést, amellyel feltérképezi Franciaország legveszélyesebb köztereit az utcai zaklatások, elsősorban a szexuális jellegű támadások miatt. A beazonosított területeket vörös zónáknak fogják nevezni, ahol civil ruhás rendőrök járőröznek majd, és akik jogosultak lesznek bármilyen zaklatásgyanúsnak vélt helyzetbe beavatkozni.

Franciaországban 2018-ban lépett hatályba az a törvény, amely szankcionálja az utcai támadásokat. Azóta több mint 3000 büntetést róttak ki az utcán szexuális zaklatást elkövetőkre, de ez a szám csak azokra az esetekre vonatkozik, amelyeket tetten értek a rendőrök. A valós esetszámok ismeretlenek, a miniszter ezért döntött a felmérés elvégzése mellett.

Forrás: francetvinfo.fr

Bírálják a spanyol miniszterelnököt, amiért májusban beszünteti korlátozásokat

Pedro Sánchez a szokásos szerdai parlamenti ülésen tartotta magát ahhoz, hogy május 9-től véget vet a hat hónapja tartó szükségállapotnak, és nem kínál semmilyen alternatívát a folytatáshoz. Azt mondta, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelem sikere május 9-e után Spanyolország egységétől és az egyéni felelősségtől függ majd.

Az ellenzéki néppárt és a nacionalista pártok is erősen kritizálják a kormányt a tervek miatt. Úgy vélik, a miniszterelnöknek be kellene mutatnia egy alternatívát, amely irányadó lenne a szükségállapot utáni időszakban. A veszélyhelyzeti állapot vége egyet jelent a spanyolországi korlátozások megszűnésével, köztük a szabad mozgás korlátozását célzó közösségi karanténokkal, éjszakai kijárási tilalommal, valamint a találkozókra vonatkozó létszámlimittel.

Forrás: efe.com, efe.com

Joe Biden engedélyezi az abortusztabletták orvosi felügyelet nélküli alkalmazását

Joe Biden ideiglenesen felfüggesztette Donald Trump volt amerikai elnök rendeletét, amely a terhességmegszakítást igénylő nőknek és orvosaiknak is kötelezővé tette az abortusztabletta ellenőrzött, azaz kórházi körülmények között történő alkalmazását. Az abortusztabletta ezentúl a várandós nő otthonában, orvosi felügyelet nélkül is alkalmazható. A Biden-adminisztráció a koronavírus-járvánnyal indokolja a példa nélküli döntést.

Az amerikai magzatvédő szervezet, a March for Life véleménye szerint a Biden-adminisztráció azzal, hogy engedélyezi az orvosi felügyelet nélkül végrehajtott távabortuszt, kinyilvánította, hogy a terhességmegszakítás fontosabb a kormányzatnak, mint a nők egészségének és életének védelme.

Forrás: theblaze.com

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.