Késes ámokfutás történt egy kínai általános iskolában

Mintegy negyven embert sebesített meg a támadó, köztük tanulókat és az iskola dolgozóit is.

Forrás: MTI2020. 06. 04. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késes támadás történt egy dél-kínai általános iskolában csütörtök reggel, mintegy negyven embert sebesített meg a támadó, köztük tanulókat és az iskola dolgozóit – írta a China Daily című kínai pártlap.

A Kína déli részén található Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen működő általános iskolában egy biztonsági őr kezdett ámokfutásba a lap szerint.

A CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna információi szerint a sebesültek közül hárman súlyos állapotban vannak. A támadót a rendőrség elfogta.

Kína túlnyomó részén a héten kezdődött meg ismét a tanítás az iskolákban, miután a koronavírus-járvány idején az oktatás az interneten zajlott.

Az elmúlt években több esetben váltak támadások célpontjává Kínában az óvodák és általános iskolák. 2019 novemberében a Kína délnyugati részén fekvő Jünnan tartományban egy férfi maró anyaggal fújt le gyerekeket, több mint ötvenen égési sérüléseket szenvedtek. Szeptemberben egy 40 éves férfit őrizetbe vettek, miután a közép-kínai Hupej tartományban késsel támadt egy általános iskola diákjaira, nyolc gyerek halálát okozva, további kettőt megsebesítve.

Tavaly április elején pedig a szintén közép-kínai Honan tartományban tartóztattak le egy óvónőt, aki a gyanú szerint mérget kevert a gyerekek kásájába, 23 gyerek szorult kórházi ellátásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.