Kicsúszott a leszállópályáról egy iráni utasszállító 150 emberrel a fedélzetén

Forrás: MTI2020. 01. 27. 11:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kicsúszott a repülőtéri leszállópályáról és egy utcán állt meg hétfőn Iránban egy utasszállító repülőgép 150 emberrel a fedélzetén.

A dél-iráni Máhsahr város repülőterén történt incidensben nem sérült meg senki, az utasok nyugodtan szálltak ki a gépből az utcára a poggyászaikkal a kezükben az állami televízióban bemutatott felvételek tanúsága szerint.

A repülőtér igazgatója megerősítette, hogy valamennyi utas biztonságban elhagyta a járművet.

A tragédia azonban csak egy hajszálon múlt, mert a repülőgépnek épphogy sikerült lakott területen kívül megállnia. Az iráni televízió szerint az incidenst az okozhatta, hogy landoláskor a Teheránból érkező gép a szokásosnál keményebben csapódott a leszállópályának, letört a futóműve, és ezért csúszott ki a pályáról.

A helyszínen készült fényképeken nem látni a balesetet szenvedett repülőgép futóművének darabjait, de egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a futómű esetleg egyáltalán nem működött, vagy pedig valóban letört a landoláskor.

A baleset körülményeit kivizsgálják – közölték a hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.