Kovács Zoltán: Érdeklődik Dél-Afrika a budapesti vadászati világkiállításon való részvétel iránt

Magyarország több mint 100 meghívót küldött ki a világkiállításra, a részt vevő országok számáról a jövő év első felében várhatók majd pontos adatok.

Forrás: MTI2019. 11. 21. 16:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdeklődik a 2021-es budapesti vadászati világkiállításon való részvétel iránt Dél-Afrika, amely vadászati hagyományai, a természetgazdálkodásának szervezettsége és rendkívül magas színvonala miatt kapunak tekinthető Afrika egészéhez – közölte Kovács Zoltán, a rendezvénysorozat megvalósításáért felelős kormánybiztos telefonon Dél-Afrikából az MTI-vel.

A Dél-Afrikai Köztársaság szerepe megkerülhetetlen lesz a vadászati világkiállításon – fűzte hozzá a kormánybiztos.

Kovács Zoltán kiemelte, Magyarország kormánya 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ben vadászati és természeti világkiállítást rendez. Egyrészt emlékezvén az akkor majd 50 éve, 1971-ben rendezett vadászati világkiállításra, másrészt kísérletet téve arra, hogy a 21. század elején Magyarország, és a meghívott országok megmutassák jó gyakorlataikat, tehát azokat a közelítéseket, amelyeken keresztül a természettel és a vadászattal foglalkoznak.

Elmondta, hogy a négynapos dél-afrikai látogatása kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a dél-afrikai kormány hivatalos képviselőivel találkozzon, valamint a meghatározó dél-afrikai szervezetekkel, amelyek a világban is meghatározóak a vadászatban, illetve a természetgazdálkodásban betöltött szerepükön keresztül. Ezen vezetők mellett beszélt olyan üzleti szereplőkkel is, akik érdeklődnek a kiállításon való részvétel, illetve érdekeltek Dél-Afrika promóciójában.

Többek között hétfőn egyeztetett a dél-afrikai környezetügyi minisztériumban, ahol az illetékes főigazgatóval találkozott, míg csütörtökön, a befejező találkozón azzal a turisztikai ügynökség vezetésével, amely a világban a Dél-Afrikával foglalkozó kiállításokat szervezi. Mindezek mellett részt vett egy olyan konferencián is, ahol a vadászati szakma és érdekképviseleti szervek vezetőivel volt alkalma beszélgetni, valamint meglátogatott néhány olyan helyszínt, ahol vadgazdálkodással, génmegőrzéssel és a fenntartható vadgazdálkodás tudományos alapjaival foglalkoznak – jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy Magyarország több mint 100 meghívót küldött ki a világkiállításra, a részt vevő országok számáról a jövő év első felében várhatók majd pontos adatok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.