Leállították az amerikaiak a Kubába tartó magánjáratokat

Mike Pompeo a kommunista Castro-rendszer visszaéléseivel indokolta a döntést.

Magyar Nemzet
2020. 08. 13. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Twitter-mikroblogon jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter: felkérte a közlekedési tárcát, hogy függessze fel a magán charterjáratokat Kubába.

Santa Clara, 2016. augusztus 31.
A JetBlue amerikai diszkont légitársaság Fort Lauderdale-bõl indult járata landol a kubai Santa Clara repülõterén 2016. augusztus 31-én. Ötvenöt év után a JetBlue utasszállítója az elsõ kereskedelmi repülõ, amelynek a karibi szigetország volt az úti célja. (MTI/EPA/Alejandro Ernesto)

 

A washingtoni diplomácia irányítójának indoklása szerint a Castro-rezsim visszaélések és venezuelai bevatkozásának pénzelésére használják a kubaiak az idegenforgalomból származó bevételeket. Az amerikaiak évtizedek óta Castro-rezsimként emlegetik a kubai rendszert, Raúl Castro 2011-ben váltotta bátyját, az azóta elhunyt Fidelt a karibi ország kommunista pártjának élén.

Folytatják a megkezdett sort

Donald Trump amerikai elnök kormányzata már eddig is több korlátozást és szankciót vezetett be Kuba ellen, a többi között megszigorította a kereskedelmi szankciókat, és korlátozta az amerikai állampolgárok kubai útjait is, emlékeztetett a távirati iroda. Tavaly ősszel az amerikai kormány megtiltotta, hogy amerikai légitársaságok Havannán kívül más kubai városokba is indítsanak járatokat. Néhány nappal korábban pedig megvonta Kubától a hozzáférését a kereskedelmi célú repülőjáratokhoz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.