Lelőttek egy rendőrt szolgálat közben az angliai Croydonban

Csütörtök éjjel lövöldözés történt az angliai Croydonban, ahol a 23 éves elkövető halálos sebet ejtett egy szolgálatban lévő rendőrön.

Forrás: BBC, Twitter2020. 09. 25. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lelőttek egy rendőrt szolgálat közben Croydonban. A beszámolók szerint az elkövetőt éjjel gyanús viselkedése miatt vették őrizetbe.

A tragikus esemény akkor történt, amikor az illetékesek a rutinszerű, koronavírussal kapcsolatos kérdéseket tették fel neki.

A sértettet a lövés a mellkasán érte, kollégái és a kiérkező mentők is próbálták megmenteni az életét, azonban sebei olyan súlyosnak bizonyultak, hogy a kórházban életét vesztette.

Miután megsebesítette a rendőrt, az elkövető férfi a fegyvert saját maga felé fordította, majd elsütötte. Az öngyilkossági kísérlet nem járt sikerrel, a fiatal férfit kórházba szállították, állapota jelenleg is kritikus.

Az eset kapcsán a média jelenleg azt a kérdést teszi fel legtöbbször, hogy miképp volt lehetősége az elkövetőnek elsütnie a fegyvert, hogy lehetséges, hogy nem motozták meg, és meg sem bilincselték a történtek előtt?

Az elhunyt kollégái a külföldi sajtónak úgy nyilatkoztak, hogy jó kedélyű, humoros ember volt.

Az ügy súlyosságát fokozza, hogy az elhunyt nem utcai járőr volt, főleg irodai munkát végzett, és állítólag mindössze néhány hete volt hátra a nyugdíjig.

Egyes források, és a BBC belügyi tudósítója is azon a véleményen van, hogy az elkövető korábban már rajta volt a helyi terrorelhárítók radarján, de ezt az információt egyelőre nem erősítette meg egyetlen hivatalos szerv sem.

Az ügy mélyen megrázta egész Angliát, az egész ország egy emberként gyászolja az elhunyt rendőrt, többek közt Boris Johnson miniszterelnök is együttérzését fejezte ki az ügy kapcsán.

A rendőrség állja a sarat járvány idején is

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.