Macron is megerősítette: hat franciát végeztek ki Nigerben

Kiégett autók és lövésnyomok maradtak az egyelőre ismeretlen hátterű támadók mögött.

Magyar Nemzet
Forrás: The Guardian2020. 08. 10. 7:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítette Emmanuel Macron francia elnök hivatala, hogy hat, önkéntes munkát végző francia állampolgár életét vesztette Nigerben, miután helyi fegyveresek rájuk támadtak vasárnap. A fegyveresek az önkéntesek helyi vezetőjével és sofőrjével is végeztek, így összesen nyolcan vesztették életüket – írta francia lapértesülések alapján a brit The Guardian portál.

A France 24 című hírcsatorna által megszerzett felvételeken egyébként jól látható, hogy az önkéntesek által használt autók szinte teljesen kiégtek, a járműveken pedig lövések nyomai is láthatók. Bővebb tájékoztatást egyelőre sem a nigeri, sem a francia külügyminisztérium nem adott a történtekről.

A támadás vasárnap délelőtt történt a fővárostól, Niamey-től 60 kilométerre keletre fekvő Kouré település közelében. A térség a nyugat-afrikai zsiráfok utolsó csordáinak lakhelyeként ismert. Tidjani Ibrahim Katiella helyi kormányzó elmondása szerint a támadók motorkerékpáron érkeztek, de semmi mást nem tudni róluk – írta a távirati iroda.

A francia külügyminisztérium honlapján felhívják az utazni vágyók figyelmét, hogy a nyugat-afrikai Nigerben nagy a terrorfenyegetés, különösen a fővároson kívül.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.