Maliban elengedtek 180 dzsihadista terroristát

Maliban a hétvégén kiengedtek a börtönből 180 dzsihadista terroristát és az ország északi részébe vitték őket – adta hírül az AP amerikai hírügynökség névtelenségbe burkolózó mali tisztségviselőre hivatkozva.

Forrás: MTI2020. 10. 05. 8:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dzsihadista rabokat két részletben engedték ki: szombaton hetvenet, vasárnap este pedig tovább 110-et – írja az MTI.

A szélsőséges iszlamisták elengedése erősíti azokat a feltételezéseket, hogy fogolycsere van a háttérben: a dzsihadisták harcosaikért elengedhetik Soumaila Cissé tekintélyes ellenzéki politikust, akit fél éve elraboltak.

A hetvenéves Cissé, a Köztársáságért és Demokráciáért Unió vezetője háromszor is indult az elnökválasztáson, és március végén kampányolása közben tűnt el. Azóta egyetlen életjel érkezett róla: egy kézzel írt levél.

Olvassa el korábbi cikkünket!

Közel egy éve már, hogy az amerikaiak egy szíriai rajtaütésben végeztek az Iszlám Állam rettegett vezérével, Abu Bakr al-Bagdadival. Az új kalifa hamar amerikai fogságba esett, és könnyen megeredt a nyelve.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.