Már a sztárfocistákat sem kíméli a londoni késes őrület

Megdöbbentő statisztikák.

2019. 07. 27. 9:01
null
A szurkolók szerint inkább Özilnek kellene mennie Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő képsorokat rögzített egy kamera Londonban: az Arsenal két futballistáját fényes nappal érte rablótámadás, Mesüt Özilre és Sead Kolasinacra késsel rontottak rá. A felvétel azt is rögzítette, hogy Kolasinac puszta kézzel szállt szembe támadójával, akinek egy méretes késpenge volt a kezében. A bosnyák játékos nem mindennapi lélekjelenlétről és bátorságról tett tanúbizonyságot, később a közösségi oldalán jelezte, hogy nem történt komolyabb baja.

A sztárfutballisták is emberek, velük is megtörténhet az, ami bármelyik másik földi halandóval, időnként kirabolják valamelyikük házát, de volt olyan is, akinek hozzátartózóját rabolták el.

De az, hogy fényes nappal, a brit világváros kellős közepén késsel rontsanak rájuk, az eleddig elképzelhetetlennek tűnt. Nem nehéz összefüggést találni a példátlan eset és a Londonnal kapcsolatos minden korábbi negatív rekordot megdöntő statisztikák között. London közbiztonsága Sadiq Khan polgármestersége alatt olyan szinten ugrott meg a késelések száma, hogy az már kezelhetetlennek tűnik.

2015-höz képest 40 százalékkal több a gyilkosság, kilencezer (!) késelés, s több a gyilkosság, mint New York-ban.

A fenti adatok egyértelműen mutatják, hogy Sadiq Khan Londonja nem jó irányba tart. S ezt még akkor is alátámasztja az Arsenal két játékosának esete, ha nem történt személyi sérülés – hála a bosnyák védő határozottságának.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.