Már az Antarktiszra is megérkezett a koronavírus

Az Antarktisz a Föld kivételes, koronavírusmentes területei közé tartozott – egészen mostanáig.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 22. 13:21
null
A légbuborékok megőrzik az egykori klíma nyomait Forrás: BAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-világjárvány új gócpontját fedezték fel az Antarktiszon egy chilei katonai bázison. Ezzel egyetlen kontinens sem maradt a Földön, ahol ne jelent volna meg a SARS-CoV–2 jelű új koronavírus – jelentette be hétfőn a chilei hadsereg.

Harminchat embernek lett pozitív a tesztje, közülük 26-an tartoznak a fegyveres testülethez, tízen civilek, akik tervezett fenntartási munkákat végeznek a Bernardo O’Higgins Riquelme antarktiszi bázison

– olvasható a közleményben. A fertőzés a chilei haditengerészet Sargento Aldea nevű hajójának látogatásával függhet össze, amely ellátási feladatokat végzett november 27. és december 10. között. Amikor befejezte a küldetését, majd december 16-án visszatért Talcahuano kikötőjébe, a legénység 208 tagja között három pozitív esetet találtak.

A járvány megfékezésére hozott korlátozások, köztük a turistautak megszüntetése után mostanáig az Antarktisz a Föld kivételes, koronavírusmentes területei közé tartozott.

A világjárvány kezdetén evakuáltak mindenkit, akire nem volt feltétlenül szükség, valamint megtiltották a kapcsolatot a katonai állomáshelyek személyzete és az antarktiszi nemzetközi kutatóbázisok dolgozói között.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.