Már több halálos áldozata van a törökországi árvizeknek

Négy ember életét vesztette és tizenegyen eltűntek villámárvizekben Törökország északi részén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 23. 15:01
null
Dereli, 2020. augusztus 23. Árvíz pusztításának nyomai a törökországi Giresun tartományban fekvõ Dereliben 2020. augusztus 23-án. Sajtótudósítások szerint legalább négy ember életét vesztette, tizenegynek a sorsa egyelõre ismeretlen. MTI/EPA/Anadolu/Baris Oral Fotó: Baris Oral
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Négy ember életét vesztette, és tizenegyen eltűntek a villámárvizekben Törökország északi részén, a Fekete-tenger térségben – közölte vasárnap Süleyman Soylu belügyminiszter. A Giresun tartományban készült felvételek szerint a szokatlanul heves esőzések okozta árvizek elöntötték az út menti épületeket, a parkoló gépkocsikat, sárral temetve be őket. 118 település megközelíthetetlenné vált.

Az árvíz pusztításának nyomai a törökországi Giresun tartományban fekvő Dereliben 2020. augusztus 23-án. Sajtótudósítások szerint legalább négy ember életét vesztette, tizenegynek a sorsa egyelőre ismeretlen. Fotó: MTI/EPA/Anadolu/Baris Oral

– A tárcavezető szerint folyik a kutatás az eltűntek után. A halálos áldozatok egyike rendőr, akinek gépkocsiját elsodorta az ár – közölte Soylu a helyszínek egyikét, Dereli városát felkeresve. A miniszter szerint eddig 133 embert mentettek ki a villámárvizekből.

A belügyminiszter kíséretében lévő Bekir Pakdemirli mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a tartományban a szombaton lehullott csapadék mennyisége meghaladta az augusztusi havi átlag másfélszeresét.

– Ez az első alkalom, hogy ilyen árvizeket, villámárvizeket látok. Mindent meg fogunk tenni, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő – ígérte.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.