Marokkói származású a holland szociáldemokrata párt új alelnöke

Csak a saját rendőreit oltja a katalán kormány; a Nickelodeon csatorna a „környezeti rasszizmusról” készített műsort gyerekeknek. Az alkohol témáját feldolgozó dán film nyerte a külföldi Oscar-díjat; Mohammed Chahim megerősítette, hogy új posztján is Európa értékeiért fog harcolni.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 26. 17:00
null
Mohammed Chahim Fotó: wouter zaalberg Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán kormány csak a saját rendőreit oltja

A Legfelsőbb Bíróság pénteken kérdőre vonta a régió vezetőit, mert a katalán Mossos embereinek már nyolcvan százalékát beoltották koronavírus ellen, viszont az országos rendőrség és csendőrség tagjainak mindössze 15 százaléka kapott vakcinát. A bírák hétfőig adtak haladékot a katalán kormánynak a válaszok megadására. A központi vezetés közben bejelentette, hogy a szakszervezetek kérésére, átvállalják a testületek tagjainak oltását.

Forrás: 20MINUTOS, Tóth Brigitta

A Nickelodeon, „környezeti rasszizmusról” készített gyerekműsort

Bírálatok kereszttüzébe került a közismert és a gyerekek körében népszerű Nickelodeon tévécsatorna, mert a szülők arra lettek figyelmesek, hogy a csatorna szokásos gyerekműsorai között a Föld napja alkalmából egy olyan különkiadású műsort közvetített, amely a rendszerszintű rasszizmus részét képező „környezeti rasszizmust” magyarázta a gyerekeknek.

A Nickelodeon adása szerint a „környezeti rasszizmus” az, amikor a faji kisebbségek és az alacsony jövedelmű rétegek olyan környezetben élnek, amely veszélyes lehet az egészségükre.

A tévécsatorna Twitter-oldalán heves bírálatok érték a műsort, sőt a csatorna követői konkrét ellenpéldákkal szolgáltak, amelyek jól cáfolták a csatorna állításait. Válaszul a Nickelodeon zárolta a kommentfolyamot, és leállította a további megjegyzések lehetőségét.

Forrás: THEBLAZE

Alkohol témáját feldolgozó dán alkotás nyert az idei Oscaron

Dán alkotás kapta a legjobb külföldi film díját az idei Oscaron. A Még egy kört mindenkinek című film négy tanárról szól, akik egy alkoholos kísérlettel próbálják meg elűzni a mindennapok szürkeségét.

Thomas Vinterberg által jegyzett mozgókép főszerepét Mads Mikkelsen játssza. A láthatóan megrendült Vinterberg kitért arra, hogy 19 éves lánya, aki egyben a főszereplő 19 éves lányát játszotta volna, a forgatás megkezdése előtt pár nappal hunyt el autóbalesetben. Az alkotót egyébként a legjobb rendező kategóriában is jelöltek, de a díjat végül Chloé Zhanónak ítélték.

Forrás: DAGENS NYHETER, Bugnyár Zoltán

Marokkói származású a holland szociáldemokrata párt új alelnöke

Mohammed Chahim, egy marokkói származású holland politikus lett a hollandiai szociáldemokrata párt új alelnöke. Chahim, aki Európa-barátként 2019 óta volt tagja Hollandia európai parlamenti képviselői csoportjának, Twitter-oldalán jelentette be a pártalelnöki kinevezését és megerősítette támogatóinak hogy „Európa értékeiért fog új posztján is harcolni”. Chahim 1985-ben született Marokkó harmadik legnagyobb városában, Fès-ben.

A holland parlamentben több bevándorló hátterű képviselő foglal helyet. Legtöbben a marokkóiak vannak hét mandátummal, három széket foglalhatnak el a török képviselők és kettőt a szurinámiak.

Forrás: BLADI

Kiemelt kép: Flickr

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.