Megérkezett a kínai Sinopharm-vakcina a Fülöp-szigetekre

Kína a barátság jeléül ajándékba adta az oltóanyag-szállítmányt a délkelet-ázsiai államnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 28. 16:58
CHINA-BEIJING-COVID 19-VACCINE-PHASE-3-CLINICAL TRIALS-EFFICACY
(201230) -- BEIJING, Dec. 30, 2020 (Xinhua) -- A staff member checks the packaging quality of COVID-19 inactivated vaccine products at a packaging plant of the Beijing Biological Products Institute Co., Ltd. in Beijing, capital of China, Dec. 25, 2020. A Chinese inactivated vaccine shows 79.34 percent efficacy against COVID-19, according to the interim results of the phase-3 clinical trials unveiled by its developer Wednesday. The inactivated vaccine is developed by the Beijing Biological Products Institute Co., Ltd. under the China National Biotec Group (CNBG), which is affiliated with Sinopharm. After a two-dose inoculation procedure, the vaccine receivers all produced high titers of antibodies, and the seroconversion rate of neutralizing antibodies reached 99.52 percent. The results meet the requirements of technical standards of the World Health Organization and the standards stipulated by China's National Medical Products Administration (NMPA). The company has submitted an application to the NMPA for conditioned market approval. (Xinhua/Zhang Yuwei) Fotó: Zhang Yuwei
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fülöp-szigetekre ma megérkezett a kínai Sinopharm-gyár koronavírus elleni védőoltásának első, hatszázezer adagból álló első szállítmánya

– közölték a helyi hatóságok. A vakcinákat Kína ajándékba adta a délkelet-ázsiai államnak, ahol hétfőn indul az országos oltási kampány. Először az egészségügyi dolgozókat, majd a rendőröket és a katonákat oltják be.

A Hszinhua hírügynökség által 2020. december 31-én közreadott képen a Sinopharm kínai állami gyógyszergyártó egyik leányvállalata által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot tartalmazó dobozok fekszenek a futószalagon a cég egyik pekingi üzemében
Fotó: MTI/AP/Hszinhua hírügynökség/Zang Juvej

A szállítmány egy kínai katonai repülőgépen érkezett a fővárosba, Manilába, az eseményen részt vett Rodrigo Duterte is.

Az államfő megköszönte Kínának a „barátság és a szolidaritás jegyében kapott adományt”, és elmondta: biztos abban, hogy az ország minden lakója a lehető leghamarabb megkapja a védőoltást.

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke és Hszi Csin-ping kínai elnök
Fotó: MTI

A Fülöp-szigetek más gyártókkal is tárgyalt a vakcinabeszerzésről. Mintegy 140 millió adag védőoltást szeretnének vásárolni, hogy az elég legyen 70 millió embernek, a lakosság felének. A tervek szerint az ország 25 millió – külön megrendelt – adagot kap majd a Sinovac nevű cég gyártmányából az idén. A brit–svéd gyártó AstraZeneca 525 600 adag vakcinája várhatóan hétfőn érkezik az országba.

A Fülöp-szigetek az utolsó délkelet-ázsiai országok egyike, amely végre megkapta az első oltóanyag-szállítmányát. Azért volt sürgető a szállítmány érkezése, hogy minél hamarabb elinduljon a gazdaság helyreállítása, amely tavaly a járvány miatt komoly veszteségeket szenvedett.

A régióban a Fülöp-szigetek a második helyen áll a fertőzési és a halálozási adatok szempontjából.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint az országban 576 352-en betegedtek meg a koronavírussal, 12 318-an haltak meg, míg 534 271-en épültek fel eddig a kórból. Egy közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a helyieknek kevesebb, mint egyharmada hajlandó csupán beoltatni magát, mert aggódnak a lehetséges mellékhatások miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.