Megkezdte második választási plakátkampányát az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt

Megkezdte második választási plakátkampányát a szeptember 29-én tartandó parlamenti választásokra az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken.

Forrás: MTI2019. 09. 13. 21:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÖVP Sebastian Kurz volt kancellárt, a párt listavezetőjét állítja plakátkampánya középpontjába. Két újabb plakátot is bemutattak: Kurz mindkettőn a távolba tekint, alatta a szöveg pedig a következő: „Aki Kurzot akarja, annak Kurzra kell szavaznia”, illetve „Világossá kell tenni, hogy Kurzot kell választani”.

Mindegyik plakáton szerepel az „Ausztriának szüksége van a kancellárjára” felirat is.

Karl Neuhammer, az ÖVP főtitkára a plakátokat bemutatva emlékeztetett pártjának a néppárti-szabadságpárti koalíción belül elért eredményeire, többek között az illegális migráció megfékezésére.

„Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk Ausztria identitásának megőrzésére és a szélsőséges iszlám elleni küzdelemre” – hangsúlyozta.

Közben a szabadságpárt második plakátkampánya az esetleges veszélyektől óvja a szavazókat, így többek között attól, hogy az ÖVP-FPÖ koalíción kívül más pártot támogassanak.

Mario Kunasek volt védelmi miniszter hisz abban, hogy pártja „nagyszerű eredményt” fog elérni szeptember 29-én. A politikus céljaik között említette a határellenőrzés fenntartását.

Herbert Kickl volt belügyminiszter, az FPÖ frakcióvezetője a balratolódás veszélyére hívta fel a figyelmet. Óvta a választókat a multikulturalizmustól, amelyben Ausztria elveszítheti a saját kultúráját.

Hangsúlyozta azt is, hogy „Ausztriát ”biztonságos országok veszik körül„. A politikus szavait néhány tüntető megzavarta.

Közben az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) bemutatta választási programját. Pamela Rendi-Wagner listavezető óvta a szavazókat egy újabb néppárti-szabadságpárti koalíciótól.

A választásokon induló pártok listavezetői számára az APA osztrák hírügynökség kérdőívet állított össze. Egyik válasza szerint Pamela Rendi-Wagner egy igazságos társadalomért harcol. Legnagyobb hősnek pedig az egyedülálló anyákat tekinti.

Ezzel szemben az FPÖ listavezetője, Norbert Hofer kedvenc hősei a kórházakban vagy idősotthonokban dolgozó gondozók. A politikus az őszinteséget tartja a legfőbb erénynek, és azt, ha valaki beismeri a tévedését.

Sebastian Kurz egyik válasza szerint azt szeretné, ha pártja annyira megerősödne, hogy nem kellene koalíciót kötnie a baloldallal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.