Nagy-Britannia nem tudja, hány illegális migráns van az országban

A brit Állami Számvevőszék (National Audit Office, NAO) lett volna kíváncsi az ezzel kapcsolatos adatokra, azonban a belügyminisztérium nem tudott választ adni. A NAO szerint a tárca nem végzi jól a dolgát, ezért azt sem lehet meghatározni, hogy mekkora kárt okoznak az illegális migránsok Nagy-Britanniának és, hogy mekkora részük van a bűncselekményekben – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 06. 20. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A belügyminisztériumnak nincs naprakész becslése arról, hogy hány embernek nincs joga az Egyesült Királyságban maradni. Legutóbbi becslése 2005-ben körülbelül 430 000 ember volt” – írja cikkében a Westmonster, ami a brit Állami Számvevőszék (National Audit Office, NAO) friss jelentésére támaszkodik. A NAO azzal a kérdéssel fordult a tárcához, hogy jelenleg hány illegális bevándorló van Nagy-Britanniában, de ők ezt nem tudták megmondani.

Majd hozzátették, hogy a belügyminisztérium évente 240 000–320 000 esettel számol, de nem tudja, hogy ez növekszik-e vagy csökken. Azt sem tudják meghatározni, hogy mi minősül az illegális bevándorlók által okozott kárnak és hogy az pontosan kiket érint. Ennél még keményebben fogalmazott Meg Hillier, a parlament pénzügyi felügyeletének vezetője, aki azt mondta: úgy tűnik, a belügyminisztériumnak fogalma sincs arról, hogy hány ember tartózkodik illegálisan az országban, de szerinte ez nem is érdekli őket.

Tavaly a Pew Kutatóközpont azt közölte, hogy szerintük 1,2 millió illegális bevándorló van az országban, de a NAO elismerte, hogy akkor meg sem kísérelte ellenőrizni azt a számot. Jelentésében a NAO leszögezte, hogy jó lenne, ha a belügyminisztérium pontos adatokhoz jutna, részint azért, hogy felmérhető legyen az illegális migránsok rejtett tevékenysége a súlyos és szervezett bűnözés becsléseivel kapcsolatban.

Másrészt, bár a belügyminisztérium valóban sok energiát fektet abba, hogy megakadályozza az illegális migránsok belépését, azt nem tudta kimutatni, hogy ezek az intézkedések hatékonyak-e vagy sem. Habár tavaly októberig 46 900 illegális bevándorlást akadályoztak meg az egy évvel korábbi 40 800 helyett, nem világos, hogy ennek mi volt az oka, áll a brit Állami Számvevőszék jelentésében – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.