Navalnij orvosa szerint a politikus bármely percben meghalhat

A harmadik hete éhségsztrájkoló, börtönbe zárt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egészségi állapota rohamosan romlik, és “bármelyik percben meghalhat” – közölte szombaton a negyvennégy éves ellenzéki aktivista, politikus egyik orvosa – írja cikkében a Pesti Srácok.

Forrás: pestisracok.hu2021. 04. 18. 8:25
NAVALNIJ, Alekszej
Moszkva, 2021. február 02. A Moszkva városi bírósága által közreadott képen Alekszej Navalnij ellenzéki politikus (b) egy üvegkalitkában áll perének tárgyalásán Moszkva városi bíróságán 2021. február 2-án. A rendkívüli rendõri készültség mellett tartott tárgyaláson dõl el, hogy letöltendõvé változtatják-e a Navalnijra az úgynevezett Yves Rocher-ügyben 2014-ben kiszabott, próbaidõre felfüggesztett szabadságvesztést. Navalnijt és öccsét, Oleget 2014 decemberében csalás és pénzmosás címén ítélték el, amiért szállítmányozási cégük, a Glavpodpiszka a vád szerint túlszámlázott a francia kozmetikai cég oroszországi leányvállalatának. MTI/AP/Moszkva városi bírósága Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jaroszlav Asihmin azt mondta, hogy Navalnij családjától kapott vizsgálati eredményekre hivatkozva azt állítja, hogy Navalnij káliumszintje vészesen magas, ami szívleálláshoz vezethet, megemelkedett kreatininszintje pedig veseproblémákról árulkodik.

A beteg bármelyik percben meghalhat

– húzta alá Ahsimin. Anasztaszija Vasziljeva, a Navalnij által támogatott orvosszervezet vezetője szerint “azonnali beavatkozásra van szükség”. Navalnij kezdetben hátfájásra panaszkodott, és azt mondta, kezdi nem érezni a lábait, ezért azt kérte, hogy saját orvosai megvizsgálhassák, amit az orosz hatóságok megtagadtak, és ezért éhségsztrájkba kezdett.

A Vlagyimir Putyin elnök hangos bírálójának számító politikust januárban vették őrizetbe, amikor visszatért Németországból, ahol mérgezés miatt kezelték. Navalnij szerint a kormány próbálta meg idegméreggel megölni, de ezt a Kreml következetesen tagadja. Két és fél évet kell börtönben töltenie, mert korábban csalás miatt ítélték felfüggesztett büntetésre, és megszegte a próbára bocsátás feltételeit. Navalnij már az eredeti ítéletet is politikailag motiváltnak nevezte.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/AP/Moszkva városi bírósága

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.