Német zöld politikus: cinikusan nyilatkozott, kizárná a párt

Tübingen főpolgármestere szerint lehet, hogy olyanokat mentenek meg a koronavírus-járványban, akik fél éven belül egyébként is meghalnának.

2020. 05. 09. 12:36
null
Forrás: mandiner.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nagyobb hullámokat ver Németországban Boris Palmernek, Tübingen főpolgármesterének kijelentése, amelynek nyomán pártja, a Zöldek délnyugat-németországi szervezete a pártból való távozásra szólította fel – szémolt be róla szombaton a Die Welt.

Palmer (képünkön) a Bildnek adott nyilatkozatában visszautasította, hogy lépjen ki.

Fotó: mandiner.hu

„Megmondom önnek egészen brutálisan: lehet, hogy olyanokat mentünk meg Németországban, akik egy fél éven belül máskülönben is halottak lennének”, foglmazott az egyébként is renitensnek számító politikus egy korábbi tévéinterjúban. Később azonban ezt úgy pontosította, „soha nem vitatnám el az idős vagy beteg embereknek az élethez való jogát”. Annalena Baerbock, a Zöldek táselnöke szerint mindenesetre Palmer kárt okoz a kijelentéseivel a pártnak, és ha újra akarná jelöltetni a magát városa élére, a Zöldek nem támogatnák már ebben.

Németországban eddig mintegy 168 ezren fertőződtek meg a koronavírusban, és 7400-an haltak bele a kórba; ebből Baden-Württembergben mostanáig 1534-en.

A 47 éves Palmer 2007 óta tölti be a 90 ezres baden-württembergi egyetemi város főpolgármesteri tisztét. Más kérdésekben is eltért az álláspontja a baloldali párt fősodráétól. Így a 2015-ös migránsválság idején arra figyelmeztett, hogy a menekültáradat túlterheli a német befogadási kapacitást. Ezért a pártvezetőség bírálta, mondván, falakat emel és a jobboldali gyűlölködők kezére játszik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.