Oltóbuszokkal népszerűsítik a vakcinázást Hollandiában

Az ország lakosságának körülbelül kilencven százaléka tervezi beoltatni magát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 05. 9:39
null
2021-07-19 15:14:33 VOLENDAM - A mobile vaccination bus. The GGD is using the buses to increase the vaccination rate. ANP RAMON VAN FLYMEN (Photo by Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP) Fotó: Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP

Az ország lakosságának körülbelül kilencven százaléka tervezi beoltatni magát.

Hollandiában oltópontokat zárnak be a koronavírus elleni beoltottság előrehaladása, valamint az oltási kedv csökkenése miatt, a beoltás népszerűsítését és magát a vakcinázást a jövőben oltóbuszok segítségével látják el – közölte a holland média szerdán.

Oltóbusz a hollandiai Volendamban
Fotó: Ramon van Flymen/AFP

Az illetékes holland egészségügyi szolgálat (RIVM) tájékoztatása szerint az országban jelenleg működő 143 oltási hely közül 73 bezár a következő hetekben. Beszámolók szerint míg június elején naponta még több mint 200 ezer embert oltottak be, addig ez a szám mostanra körülbelül napi százezerre csökkent, és várhatóan rohamosan fog csökkenni a következő hetekben, mivel egyre többen szereznek teljes védettséget.

Az egészségügyi szolgálat legfrissebb tájékoztatása szerint az elmúlt hét napban valamivel több mint 21 ezer embernek lett pozitív a koronavírusteszt eredménye, amíg az egy héttel korábbi időszakban számuk meghaladta a 37 ezret. A legtöbb eset a tizenévesek és a húszas éveik elején járó fiatalok körében fordul elő.

A fertőzések 88 százalékát a koronavírus delta változata okozza Hollandiában.

Az országban mintegy 21 millió adag védőoltást adtak be a koronavírus ellen, a felnőtt lakosság több mint hatvan százaléka teljesen védett. A közegészségügyi intézet kutatása azt mutatja, hogy az ország lakosságának körülbelül kilencven százaléka tervezi beoltatni magát.

Hollandiában az elmúlt hét napban naponta átlagosan 3252 fertőzéses esetet regisztráltak, ami 43 százalékos csökkenést jelent az előző hét adataihoz képest. Átlagosan naponta 28-an halnak meg a koronavírus-fertőzés szövődményeiben az országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.