Öngyilkossági gondolatairól beszélt Meghan Markle hercegné

Meghan elmondta, hogy szerinte a faji kérdés is közrejátszhatott abban, hogy fia nem lett herceg.

Forrás: BBC, MTI2021. 03. 08. 11:17
WINFREY, Oprah; MEGHAN hercegnõ
Egyesült Államok, 2021. március 8. A Harpo Productions által közreadott képen Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és amerikai felesége, Meghan Markle sussexi hercegnõ interjút ad Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiségnek az Egyesült Államokban 2021. február 16-án. Az interjút 2021. március 7-én sugározta a CBS amerikai televíziótársaság. MTI/AP/Harpo Productions/Joe Pugliese Fotó: Joe Pugliese
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öngyilkossági gondolatairól beszélt Meghan Markle sussexi hercegné, a brit királyi család tagja az Oprah Winfrey amerikai műsorvezetőnek adott vasárnapi interjújában. Harry herceg felesége elmondta, többek közt azért támadtak ilyen gondolatai, mert egy családtag megjegyezte, hogy mennyire lesz sötét a fiuk, Archie bőrszíne a születés után – célozva ezzel Meghan származására, akinek az édesanyja színes bőrű. A hercegné szerint a faji szempont is közrejátszhatott abban a döntésben, miszerint gyermekük nem kaphatja meg a hercegi címet – legalábbis erre utaltak a palotában terjedő pletykák. Az Egyesült Királyságban az 1917 óta hatályban lévő szabályozás szerint a hercegi párok gyermekei nem kapnak automatikusan hercegi vagy hercegnői címet, ehhez a királynő jóváhagyása szükséges.

– Egyszerűen nem akartam tovább élni. És ez egy nagyon világos, valós és félelmetes állandó gondolat volt a fejemben

– magyarázta Meghan az interjú során, hangsúlyozva, hogy problémáival nem tudott sem a királyi család tagjaihoz, sem szakemberhez fordulni. A hercegné kizárólag a férjével tudta megosztani öngyilkossági gondolatait.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle hercegné
Fotó: MTI/AP/Harpo Productions/Joe Pugliese

A hercegné arról is említést tett, hogy habár mentális állapota miatt segítségre volt szüksége, nem kapott a királyi családtól támogatást: a dinasztia tagjai attól tartottak, hogy ártana az uralkodóház hírnevének, ha Meghan kórházba kerülne. Harry herceg felesége azonban ekkor már nagyon rossz állapotban volt: hónapokon át nem hagyta el a házat, magányos volt, és ahogy az az interjúból kiderült, szenvedés volt számára minden egyes társadalmi esemény, melyeken részt kellett vennie a férje oldalán. A műsorvezető arról is kérdezte a hercegi párt, hogy az interjú után milyen reakcióra számítanak a Windsor-háztól. Meghan erre azt válaszolta, hogy mivel az udvar aktív szerepet vállalt a róluk szóló hamis híresztelések fenntartásában, nem várhatták, hogy továbbra is csöndben tűrjék az álhírek terjesztését.

– Csapdába estem a királyi családban, és ebből csak Meghan segítségével tudtam kiszabadulni. Egyedül nem lettem volna képes lemondani királyi kötelezettségeimről, de úgy gondolom, mindent megtettünk azért, hogy a királyi házzal fennmaradjon a jó kapcsolat

– magyarázta Harry herceg, kihangsúlyozva, hogy ha családja támogatta volna a feleségét, akkor sosem hagyták volna el Londont.

Meghan szerint fia bőrszíne közrejátszhatott abban, hogy nem kapott hercegi címet a születése után
Fotó: MTI/AP/Harpo Productions/Joe Pugliese

Harry herceg és Meghan még 2020 márciusában mondtak le királyi feladataikról, és az Egyesült Királyságot is elhagyták, jelenleg az Egyesült Államokban, Kaliforniában élnek. A Buckingham-palota február 19-én megerősítette, hogy Sussex hercege és hercegnéje nem tér vissza a királyi feladatokhoz, továbbá Harry ezzel együtt lemond tiszteletbeli katonai rangjáról is. Ez hivatalossá és véglegessé tette a házaspár elválását a királyi családtól, melyet a herceg édesanyjától, a Diana hercegnétől örökölt pénz segítségével tudtak megtenni, miután korábban minden anyagi támogatást felfüggesztettek.

– Édesanyám nagyon szomorú lett volna, ha látja, hogyan alakult mindez. De biztosan azt kívánná, hogy boldogok legyünk

– felelte Harry arra a kérdésre, hogy vajon Diana hercegné mit gondolt volna minderről, ha még élne.

A Buckhingham-palota a múlt héten jelentette be, hogy vizsgálatot indítottak azzal a hírrel kapcsolatban, miszerint Meghan megalázóan bánt a királyi udvar személyzetével. A vizsgálat a The Times angol napilap cikke nyomán indult meg, amelyben azt írták, hogy a hercegné ellen 2018 októberében – amikor Meghan és Harry herceg a Kensington-palotában lakott – panaszt tettek. A lap a személyzet egyik tagjának a kiszivárogtatott email-üzenetét is nyilvánosságra hozta: Meghan állítólag két személyi asszisztensét elbocsátotta, és a személyzet egy harmadik tagjával szembeni bizalmat is aláásta. A Buckingham-palota közleménye szerint a királyi udvar aggódik a lapban megjelent állítások miatt, és kivizsgálják a cikkben megjelentek valóságtartalmát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.