Ráduly Róbert és Korodi Attila is versenybe száll a csíkszeredai előválasztáson

Ráduly Róbert, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott jelenlegi polgármester és Korodi Attila, az RMDSZ parlamenti frakcióvezetője is versenybe száll azokon az előválasztásokon, amelyeken az RMDSZ kiválasztja csíkszeredai polgármesterjelöltjét.

Forrás: MTI2020. 01. 22. 22:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ráduly kedden, Korodi szerdán jelentette be indulását. Mindkettőjük bejelentéséről a Maszol.ro portál tudósított. Az ötödik polgármesteri mandátumára pályázó Ráduly Róbertnek Korodi Attila személyében olyan kihívója akadt, aki korábban többször is betöltötte a környezetvédelmi miniszteri tisztséget, jelenleg pedig az RMDSZ képviselőházi frakcióját vezeti.

Ráduly üdvözölte a körvonalazódó versenyt, és kijelentette, áll elébe a megmérettetésnek.

Korodi szerdán a meglehetősen elhanyagolt városi piac mellett tartott sajtótájékoztatóján jelentette be indulását, és egyben bírálta is a csíkszeredai közállapotokat. „Ebben a városban nincs rend, nincs rendszer, nincs kulturált parkolás, a közlekedés kaotikus. (.) A város motorjait be kell indítani, mert stagnálunk” – idézte szavait a Maszol.ro.

Az RMDSZ helyi szervezetének hétfői döntése szerint február 14-ig kell benyújtaniuk iratcsomójukat azoknak, akik az RMDSZ jelöltjeként vennének részt a csíkszeredai polgármester-választáson, a jelöltek számára március 7-én tartanak előválasztást.

Hargita megye székhelyén, a közel 39 ezer lakosú Csíkszeredában a lakosság 78,5 százaléka vallotta magát magyarnak a 2011-es népszámláláson. Egy tavaly közzétett rangsorban Csíkszeredát Románia 9. legjobban fejlődő városának minősítették a 2007 és 2016 között lehívott egy főre eső költségvetési és EU-s források alapján, valamint a városkép változása alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.