Rod Dreher: „Orbán Viktor kormánya távol akarja tartani az LMBTQ- szemetet a gyermekektől”

A francia belügyminiszter szigorítja a szankciókat a bűnöző migránsok ellen; Szemetet szedett hétvégén Zsófia spanyol királynő. Egykori gleccserekből vett mintákat őriz majd az antarktiszi jégmúzeum a jövő generációinak; Rod Dreher amerikai újságíró az Orbán-kormány politikáját élteti.

Magyar Nemzet
2021. 06. 14. 12:00
null
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia belügyminiszter szigorítja a szankciókat a bűnöző migránsok ellen

Gérard Darmanin, francia belügyminiszter bejelentette, hogy a kormány új és erőteljesebb „adminisztratív” (azaz nem büntetőjogi) szankciókat vezetett be azok ellen az illegális bevándorlók ellen, akik Franciaország területén erőszakos bűncselekményeket követnek el. Az új szankciók elsősorban a gyorsabb kitoloncolást és a tartózkodásra jogosító engedély módosítását jelentik: a tízéves engedélyt akár egy évre csökkenthetik, vagy vissza is vonhatják a hatóságok.

„Ezentúl nem azt nézzük, hogy a bevándorlók honnan jöttek, hanem azt, hogy hogyan viselkednek”- közölte a francia belügyminiszter egy héttel a regionális választások első fordulója előtt, amelynek központi témája – és sok helyen tétje – a jelenlegi kormány mandátuma alatt drámaian megromlott franciaországi közbiztonság kérdése lett.

Forrás: Le Journal du Dimanche

Szemetet szedett a hétvégén Zsófia spanyol királynő

VI. Fülöp spanyol király édesanyja egy több száz fő részévételével zajló szemétszedési akcióban vett részt önkéntesként Madridban. A program, melynek célja, hogy a Spanyolország természete visszanyerje szépségét és mentesüljön a műanyag hulladékoktól, már 11 ezer önkéntessel számol, akik 1100 helyen takarítanak rendszeresen. A 82 éves Zsófia királynő nemcsak szavakkal, tettekkel is igyekszik támogatni a projektet, ezért vett részt személyesen a kampány ötödik felvonásában. A több, mint 30 fokos hőség és idős kora ellenére szombaton egész nap szemeteszsákkal a kezében, kesztyűben, maszkban, a biztonsági előírásokat betartva járta be a többi önkéntessel a kitakarítandó területet, majd részt vett az összegyűjtött szemét elszállításában is.

Forrás: ABC, Twitter, Twitter

Egykori gleccserekből vett mintákat őriz majd az antarktiszi jégmúzeum

A klímaváltozás miatt eltűnőben lévő gleccserekből vett jégmintákat fog tárolni az a tudományos adattár, amely 2023-tól kezdi meg működését a Föld Déli-sarkán, az Antarktiszon. A hírt Jérôme Chappellaz, a Paul-Émile-Victor nevére keresztelt francia sarkkutató intézet igazgatója jelentette be. A megmentett lenyomatokkal és az antarktiszi gleccser-tár létrehozásával a ma élő tudósok meg tudják őrizni a letűnt gleccserek emlékét a jövő generációinak és kutatóinak. A Földön jelenleg 200 ezer jéggel borított területet tartanak számon, amelyekből mintegy húszat fenyeget közvetlenül a pusztulás veszélye, és ahol a hat ország szakembereiből álló nemzetközi csapat már megkezdte a mintavételt, többek között Franciaországban és Svájcban, Bolíviában, a Kaukázusban, és az Altaj hegység oroszországi területén.

A gleccserekből vett jégminták gondos megőrzésére azért van szükség, mert ezek a lenyomatok a földtörténet értékes információit rejtik magukban akár 18 ezer évre visszamenőleg is.

Forrás: Le Journal du Dimanche

Rod Dreher: „Orbán Viktor kormánya távol akarja tartani az LMBTQ -szemetet a gyermekektől”

Rod Dreher amerikai újságíró, az American Conservative folyóirat weboldalán hosszú publicisztikában állt ki a magyar kormány pedofíliát és transznemű propagandát tiltó új törvénycsomag-javaslata mellett. „Ilyen az, amikor egy valóban családbarát, konzervatív kormányrendeleteket hoz” – kezdi eszmefuttatását a Magyarországon is jól ismert amerikai szerző.

A magyar ellenzék által erősen bírált és igen összetett törvénycsomag-javaslatban rejlő lehetőséget – amellyel a magyar társadalomnak, és különösen a szülőknek még lehetősége nyílik arra, hogy gyermekeiket megvédjék az LMBTQ propagandától – Dreher az USA-ban már elszabadult és már megfékezhetetlen LMBTQ és gender „állapotokkal” állítja ellentétbe, hogy plasztikusan emelje ki a magyar kormány új törvénycsomagjában rejlő lehetőséget. „Ha a magyar szavazók ismernék mindazt a (LMBTQ) propagandát, amellyel az amerikai gyermekeket célozzák meg, egy emberként állnának a törvény mellett. Orbán Viktor kormánya ettől a szeméttől akarja megóvni a magyar gyermekeket. Istennek hála. Magyarország még nem süllyedt abba a szellemi és erkölcsi hanyatlásba, amelybe Amerika már igen”– írja Dreher.

Forrás: Youtube, Youtube, Youtube, The American Conservative

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.