Romlik a járványhelyzet Izraelben – 1681 új fertőzött

Az országot elérte a járvány második hulláma, ismét rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma.

Forrás: MTI2020. 07. 14. 14:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden eddiginél magasabb Izraelben a koronavírus-fertőzöttek napi növekménye az ország egészségügyi minisztériumának keddi bejelentése szerint, 24 órán belül 1681 fertőzést regisztráltak.

A járványügyi helyzet romlása ellenére hétfőn egy parlamenti különbizottság több könnyítést engedélyezett, egyebek közt az edzőtermek és az uszodák újranyitását.

A hétfői rendelkezéseket nem sokkal Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő pénteki bejelentése után hozták, amelyben kijelentette, hogy Izraelt elérte a járvány második hulláma. A miniszterelnök ekkor hozzátette azt is, hogy talán „túl korán” kezdték el feloldani a járvány miatt bevezetett korlátozásokat.

Mindeközben szombaton emberek tízezrei mentek az utcára Tel-Avivban, a tüntetők – akik közt sok volt az egyéni vállalkozó és a munkanélküli – pénzügyi támogatást követeltek a kormánytól. A demonstrációt követően vasárnap reggel emberek egy csoportja a rendőrséggel is összecsapott.

Netanjahut elsősorban a járvány kezelése miatt bírálják. Kritikusai azt vetik a kormány szemére, hogy túl hamar lazított a korlátozásokon, és nem tudott felkészülni a járvány második hullámára.

Izraelben jelenleg 21 393 igazolt fertőzött van, közülük 177 állapota válságos, 55-en lélegeztetőgépen vannak. A Covid–19-betegségbe eddig 368-an haltak bele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.