Rövidülhet a kereskedési idő a londoni értéktőzsdén

A londoni értéktőzsde (LSE) felmérést végez a kereskedésben részt vevők körében arról, hogy támogatnák-e a mostanihoz képest rövidebb kereskedési időt.

Forrás: MTI2019. 12. 14. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg a börze hétköznap 9 órától 17.30 óráig van nyitva – emlékeztetett a Bloomberg. A tőzsde a jelenlegi kereskedési idő meghagyása mellett négy változatot ajánlott fel a nyitva tartársa: 9.30-16.30, 9.30-17, 10-17 és 10-17.30.

Amennyiben az érintettek a mostanitól eltérő bármelyik változat mellett döntenek, a kereskedés később kezdődne, és akár másfél órával is csökkenne a börze nyitva tartása.

Az LSE közleménye szerint a rövidebb kereskedéssel kapcsolatos elképzelések „széles körű elismerést váltottak ki”. A vezető európai börzék közül a londoni és a frankfurti 1999-ben hosszabbították meg kereskedési idejeiket, hogy úgymond összecsússzanak az ázsiai zárással és az amerikai nyitással. A piac szereplőinek egy része szerint ez ma már inkább hátrány.

A felmérés, ami még több mint húsz másik kérdést is tartalmaz, január végén zárul le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.