Tűzfalcsoport: Sargentini és pártja egyértelműen Izrael-ellenes és antiszemita

Nemrégiben nyilvánosságra került, hogy a Gázai-övezetet megszállva tartó, Izrael elpusztítására törekvő hírhedt terrorszervezet propagandaoldala üdvözölte Judith Sargentini pártjának álláspontját.

Forrás: tuzfalcsoport.blogstar.hu2019. 04. 29. 15:20
null
A holland politikus a bevándorlás egyik legnagyobb szószólója Fotó: Alexis HAULOT Forrás: EP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrégiben nyilvánosságra került, hogy a Gázai-övezetet megszállva tartó, Izrael elpusztítására törekvő hírhedt terrorszervezet propagandaoldala, az EPAL Media Center arab nyelvű videóban üdvözölte Judith Sargentini pártjának, a Baloldali Zöldeknek (GroenLinks) azon álláspontját, hogy támogatja az Izrael-ellenes, mások szerint antiszemita BDS-bojkottmozgalmat – áll az Origo.hu cikkében.

A Tűzfalcsoport cikke szerint ezt a véleményt erősíti, hogy a többek között Sargentini által is jegyzett 000001/2017 sorszámú Európai Parlamentben előterjesztett interpelláció rögzíti, hogy az izraeli kormány azon bejelentése, amely szerint jóváhagyja 2500 új lakás megépítését Ciszjordániában, jogellenes. Előadják továbbá, hogy a megszállás alatt álló (!) Kelet-Jeruzsálemben jóváhagyták több száz új ház megépítését is. Mindkét hír az ENSZ Biztonsági Tanácsának a jelenlegi izraeli rendezési politikát elítélő, 2016. december 23-i 2334. számú határozatát követően került bejelentésre, amelyet Izrael határozottan elítélt.

A Sargentini által is aláírt dokumentum reményét fejezi, ki, hogy az Európai Bizottság elítéli ezeket és az ilyen jellegű, az izraeli kormány által kezdeményezett jövőbeli építkezéseket, amelyek a nemzetközi jog értelmében jogellenesnek minősülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.