Segélyszállítmány érkezett az észak-szíriai Manbídzsba

Forrás: MTI2019. 03. 07. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ és a Szíriai Arab Vörös Félhold (SARC) segélyszervezet humanitárius szállítmányt küldött az észak-szíriai Manbídzs ötvenezer lakójának – közölte csütörtökön a SARC Twitter-oldalán közzétett videóján.

A tájékoztatás szerint a 37 teherautóból álló konvoj szerdán érkezett meg a főként kurdok lakta városba. A járművek tízezer segélycsomagot szállítottak, amelyek egyebek mellett lisztet, konzerveket, takarókat, matracokat tartalmaztak. Ezen felül a rászorulóknak iskolatáskákat, téli ruhákat, gyógyszereket és testápolási termékeket is eljutattak.

Manbídzst 2016 augusztusában szabadította fel a Népvédelmi Egységek (YPG) szíriai kurd milícia az Iszlám Állam terrorszervezet uralma alól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.