Sokan életüket vesztették egy frontális ütközésben Szudánban

Legalább 59 halálos áldozata van két teherautó frontális ütközésének a szudáni Észak-Dárfúr államban – közölte a helyi rendőrség pénteken.

Forrás: MTI2020. 05. 22. 21:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salah Abdel Aziz nyomozó tájékoztatása szerint a teherautók egyike utasokat szállított, a karambol következtében pedig mindkét jármű kigyulladt.

Mint mondta, a baleset egy távoli földúton történt, ahová a mentők és a tűzoltók nem tudtak időben kiérkezni, aminek következtében sokan halálra égtek.

„Tizenegy sérült van, többen közülük kritikus állapotban” – ismertette Salah, aki szerint félő, hogy a halottak száma tovább emelkedik a hiányos egészségügyi ellátás miatt.

A baleset lehetséges okát egyelőre hivatalosan nem közölték, egy rendőrségi forrás viszont arról tájékoztatta a dpa hírügynökséget, hogy a két teherautó túl gyorsan hajtott a földúton, a felverődő por pedig jelentősen rontott a látási viszonyokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.