Szakértő: Szinte biztos, hogy Zelenszkij és Porosenko jut be a második fordulóba

Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő szerint bár még 50 százalék alatti az első forduló szavazatainak feldolgozása, szinte biztos, hogy Volodmir Zelenszkij humorista és Petro Porosenko jelenlegi államfő versenyez majd az elnökválasztás második fordulójában Ukrajnában.

Forrás: MTI2019. 04. 01. 10:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn hozzátette, az eddigi adatok szerint bizonyos, hogy több mint 60 százalékos volt a részvétel, amely azt jelenti, hogy 30 millió potenciális szavazóból 20 millióan véleményt nyilvánítottak.

Rámutatott: érdekesség, hogy viszonylag kevesen, alig félmillióan szavaztak a határon túlról, és míg az országon belül Volodmir Zelenszkij kétszer annyi szavazatot kapott mint Petro Porosenko, addig a külföldről szavazók körében a jelenlegi államfő vezet. Míg Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltje az országon belül leadott szavazatok alapján a harmadik helyen állt, addig a külföldi szavazatok szerint nem végzett dobogós helyen – tette hozzá Fedinec Csilla.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.