Szánthó Miklós: A szétválás az Európai Néppárt számára a vég kezdetét jelentené

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint az Európai Néppárt (EPP) számára a vég kezdetét jelentené, ha a Fidesz távozna az európai pártcsaládból.

Forrás: HÍR TV2020. 01. 22. 11:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a Néppárt számára a vég kezdetét jelentené, ha a Fidesz távozna az európai pártcsaládból. Szánthó Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában ugyanakkor azt mondta: most úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt (EPP) szakítani szeretne a magyar kormánypárttal.

A Fidesznek az lenne a jobb politikai értelemben, hogyha magától lépne ki a Néppártból, vagy hogyha kizárná a Néppárt? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

A hivatalos Néppárt, mivel a Néppárt megosztott ebben a kérdésben, szóval a Néppárt arra játszik, erőfitogtatásból, hogy ki tudják zárni a Fideszt, én biztos vagyok benne, hogyha ez kézzelfogható közelségbe kerül, akkor megelőző csapással a Fidesz fog kilépni az Európai Néppártból – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

A teljes beszélgetés IDE kattintva tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.