Több a külföldi turista idén Oroszországban

Idén 18 százalékkal nőhet az Oroszországba látogató külföldi turisták száma tavalyhoz képest.

Forrás: MTI2019. 12. 14. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz utazásszervezési szövetség adatai szerint az idei első kilenc hónapban a külföldről Oroszországba látogató turisták száma 20 százalékkal nőtt, és azzal számolnak, hogy a bővülés az idei év egészében mintegy 18 százalék lesz.

Az Oroszországba utazók döntő része, több mint 90 százaléka szervezett utakon vesz részt. A legtöbb turista idén is Kínából érkezik, számuk 1,3 millió körüli. A bővülés mértékét tekintve azonban Kínát idén lekörözi Dél-Korea, Németország, Spanyolország, Olaszország és Franciaország.

Az orosz szervezet szerint még az olyan „problémás piacnak” számító országokból, mint Nagy-Britannia és az Egyesült Államok, is 5-8 százalékkal nő a turisták száma az idén.

A legtöbben továbbra is Moszkvába és Szentpétervárra látogatnak, de megnőtt az érdeklődés a sarkköri utak iránt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.