Több mint ötmillió forintnyi talált pénzt adtak vissza Németországban

Forrás: MTI2019. 12. 26. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötmillió forintnyi készpénzzel és karácsonyi ajándékokkal teli talált hátizsákot adott le szenteste a rendőrségen egy járókelő a németországi Krefeldben.

Egy 51 éves helyi lakos röviddel éjfél előtt, egy fa alatt bukkant a gazdátlan hátizsákra egy, a belvároshoz közeli utcában. A tulajdonosra utaló iratokat keresve találta meg a szokatlanul nagy összeget, 16 ezer eurót (5,3 millió forint) és a becsomagolt ajándéktárgyakat. A hátizsákot átadta a rendőrségnek, amely felkutatta a 63 éves tulajdonost.

A krefeldi rendőrség azt írta Facebook-oldalán, úgy látszik, tényleg vannak, akik jót cselekszenek karácsonykor. A megtaláló lemondott az őt megillető jutalomról, mondván, hogy karácsony van.

A német törvények értelmében a becsületes megtalálók jogot formálhatnak a beszolgáltatott érték meghatározott hányadára, jelen esetében 490 euró illette volna meg az 51 éves krefeldi járókelőt.

A tulajdonos azt mondta, azért hord magánál ilyen sok készpénzt, mert így nagyobb biztonságban érzi magát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.