Többen a tengerbe vesztek egy Lampedusánál felborult hajóról

Az olasz parti őrség szerint hét halottat emeltek ki a tengerből és további eltűnteket keresnek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 30. 14:21
null
Lamnpedusa, 2020. augusztus 29. Illegális bevándorlók érkeznek egy csónakban a szicíliai Lampedusa tengerpartjára 2020. augusztus 28-án. Salvatore Martello lampedusai polgármester adatai szerint kevesebb mint két nap alatt negyven csónak kötött ki Lampedusán több mint félezer emberrel. MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio Fotó: Elio Desiderio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szigettől öt tengeri mérföldre borult fel a hajó. A mentést majdnem azonnal megkezdő parti őrség emberei 48 túlélőt találtak meg, hét halottat emeltek ki a vízből és legalább kilenc személyt keresnek.

Illegális bevándorlók érkeznek egy csónakban a szicíliai Lampedusa tengerpartjára 2020. augusztus 28-án
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio

A szicíliai Agrigento ügyészsége vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására.

A parti őrség hajnali fél négytől négy hajónak sietett a segítségére: 256 bevándorló ért partot. Lampedusa migránstáborába szállították őket, ahol kétszázötven férőhelyen jelenleg 660-an vannak. Kedden is négy csónakkal és hajóval több mint 130-an érkeztek.

Nincs a köztudatban, mi történik a Földközi-tengeren. A most érkező szolidaritás nem sokat ér, mivel igazi és konkrét segítségre van szükségünk

– mondta az újabb emberéleteket követelő tengeri katasztrófáról Salvatore Martello lampedusai polgármester.

Az olasz belügyminisztérium két nappal ezelőtti adatai szerint az év eleje óta csaknem húszezren érkeztek Olaszországba, többségük a földközi-tengeri migrációs útvonalon, Lampedusán keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.