Trump véget vetett a Venezuelával folytatott tárgyalásoknak

Hivatalosan is véget vetett a Venezuelával Barbados szigetén folytatott tárgyalásoknak Donald Trump amerikai elnök a dél-amerikai kormány Egyesült Államokban őrzött vagyonának zárolásával – mondta Rákóczi István Latin-Amerika-szakértő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Forrás: MTI2019. 08. 07. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette, erre a lépésre valószínűleg azért volt szükség, mert Venezuelában államosították a legtöbb olajipari és bányaipari céget, ez pedig több érdeket is sértett, köztük Amerikáét is.

Megjegyezte: a gondot többek között az okozta, hogy az államosított cégek hatékony működéséről nem gondoskodott Nicolas Maduro kormánya.

Donald Trump azzal indokolta a zárolást, hogy Nicolas Maduro törvénytelen rezsimje emberi jogi visszaéléseket követ el, önkényesen tartóztat le és vet börtönbe venezuelai állampolgárokat, korlátozza a sajtószabadságot, és folyamatosan megkísérli aláásni Juan Guaidó ideiglenes elnököt és a demokratikusan megválasztott venezuelai nemzetgyűlést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.