Trumpot erősítheti Kanye West indulása

A 43 éves fekete rapper független jelöltként versenybe száll a novemberi elnökválasztáson.

2020. 07. 09. 17:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látszólag hátat fordít az elnöknek, levetve a Trump-kampány Tedd újra naggyá Amerikát! feliratú emblematikus piros sapkáját, mégis Donald Trump oldalán marad Kanye West. A 43 éves fekete rapénekes a Forbes üzleti magazinnak adott interjúban nemcsak megerősítette, hanem árnyalta is a július 4-ére, az amerikai nemzeti ünnepre időzített bejelentését, miszerint független jelöltként versenybe száll a novemberi elnökválasztáson. – Trump évek óta az az elnök, aki a legközelebb jutott ahhoz, hogy Istenről is lehessen beszélni... Republikánusként indulnék, ha Trump nem tenné ezt. Függetlenként szállok ringbe, ha Trump már versenyben van – mondja most West, aki az interjúban abortuszellenesnek mondja magát, és a demokrata oldalt is ostorozza.

– A rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség, a fehér uralom egy formája, amikor azt mondják, minden feketének demokratának kell lennie – állítja, hozzátéve, „Amerikának különleges emberekre van szüksége, akik vezetnek. Bill Clinton? Ő különleges. Joe Biden nem különleges”. Biden – aki minden bizonnyal Trump demokrata kihívója lesz – nemrég bocsánatkérésre kényszerült, miután azt mondta, nem igazi fekete, aki Trumpra szavaz. Számos fekete közéleti személyiség tiltakozott emiatt, felfuvalkodottnak tartva Bident. De a felmérések szerint a 45 milliós fekete közösség a demokraták legmegbízhatóbb etnikai szavazóbázisának számít, 2016-ban 89 százalékuk adta a voksát Hillary Clintonra.

A rapénekes a feleségére, Kim Kardashian médiaszemélyiségre és Elon Musk feltaláló-üzletemberre, a Tesla alapítójára számíthat legközelebbi tanácsadóiként. A Yes (Igen) mottóval, az oldalán Michelle Tidball prédikátorral mint alelnökjelölttel és a Birthday Party (születésnapi parti) égisze alatt száll versenybe – ez utóbbi szójáték: a party angolul pártot és partit is jelent többek között. – Ha nyerünk, az mindenki születésnapja lesz – magyarázta a Forbesnak az elődadóművész az elnevezést. Független indulóként West már több államban is lekéste a határidőt ahhoz, hogy felkerüljön a neve a novemberi szavazólapra. De ahol rajta lehet majd, értékes voksokat szipkázhat el Bidentől – ennek jelentősége is lehet néhány kulcsállamban, ahol szoros lesz a küzdelem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.