Vakcinahiány Nápolyban, leállt az oltási kampány

A Pfizer-oltóanyag elfogyott – tájékoztatják az állampolgárokat az illetékes hivatalok.

2021. 05. 10. 18:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További leállások lassítják Olaszországban az országos oltási kampányt. Az oltóanyag-szállítmányok érkezésének a bizonytalansága és a vakcinahiány, valamint az oltási program folyamatos átütemezése jellemezte a kezdetek óta az országos programot. Oltópontok bezárására azonban mindeddig nem volt példa. A helyzet ugyanakkor tovább romlik a napilapok szerint, amelyek Nápoly két legnagyobb oltóközpontjának a bezárásáról adnak hírt.

A Pfizer-oltóanyag elfogyott – tájékoztatják az állampolgárokat az illetékes hivatalok.

Vasárnap kerültek felhasználásra a második dózist garantáló utolsó vakcinák. Szerda délután lehet újra működőképes a központ, amennyiben a Lazio tartományból várt szállítmány valóban megérkezik.

Vincenzo de Luca, Campania tartomány kormányzója a napokban még arról nyilatkozott, hogy júliusig megvalósítaná Nápoly városának a biztonságba helyezését, ehhez azonban stabil és folyamatos oltóanyag-ellátás szükséges.

A hétfőn működésképtelenné vált két oltóközpont kijelölt napi teljesítménye 12 ezer vakcina beadása lett volna, ez azonban meghiúsulni látszik oltóanyag hiányában. Campania tartomány oltási kampánya állandó módosításra szorul, és folyamatosan lassul. Francesco Filiolo járványbiztos 214 ezer adag Pfizer-vakcinát ígért szerda délutánra a városnak, május 19-én azonban az AstraZeneca-oltóanyagok utánpótlásáról is gondoskodnia kell a tartománynak.

A nápolyi oltóközpontok jelenleg az AstraZeneca- és a Moderna-oltóanyagokat garantálják az állampolgároknak. A rendelkezésre álló húszezer Johnson & Johnson vakcinát a rendfenntartó erők beoltására és a szigetek járványmentessé tételére szánták.

Az elmúlt hetekben Matteo Salvini, a Liga vezetője több alkalommal sürgette az orosz Sputnyik V vakcina használatának a jóváhagyását az európai hatóságoknál. A San Marinói Köztársaság is az orosz vakcinának köszönheti polgárai védettségét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.