Választási részvételre ösztönző kampányfilmet készített az EP

Egy hónappal a május 23-26-i európai választások előtt az Európai Parlament választási részvételre ösztönző kampányfilmet mutatott be, Dönts a jövődről! címmel – közölte az Európai Parlament magyarországi kapcsolattartó irodája csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 04. 25. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampányfilm a részvételre ösztönöz a közelgő európai választásokon, miközben a néző figyelmét a választás következményeinek leginkább érintettjeire: a következő generációra irányítja. A filmet – amely az újszülött világrajövetelének pillanatait dokumentálja – Frédéric Planchon rendezte.

A film 2019. április 25-től látható a tagállamokban. A televízióknak, moziknak és rádióknak külön „testreszabott” változatban lesz elérhető.

A tájékoztatás szerint a film narrátora egy 11 éves dán lány, aki többi között arról beszél, mindannyian hatással vagyunk a világra, de együtt valódi változást érhetünk el. „Döntsd el, milyen Európában nőjek fel!” – üzeni a kampányfilmben.

Az európai tagállamokban május 23. és 26. között tartott választásokon dől el, hogy milyen irányba és milyen módon halad tovább az Európai Unió – írta a kapcsolattartó iroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.