Várhelyi Olivér újabb negatív teszt után elhagyta a karantént

A magyar uniós biztos folytathatja a munkát.

Magyar Nemzet
Forrás: Twitter2020. 10. 15. 16:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhelyi Olivér magyar uniós biztos véget vetett az önkéntes karanténjának, miután újabb koronavírustesztje lett negatív. Erről az Európai Bizottság bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős tagja maga számolt be a Twitteren.

Mint azt írta, az elmúlt tíz napban végzett valamennyi vírustesztje negatív lett, így – a közegészségügyi előírásoknak megfelelően – folytatja a munkáját.

Lapunk is írt róla: Várhelyi Olivér hétfőn jelentette be, hogy fertőzöttet találtak a közvetlen környezetében dolgozók között, emiatt önkéntes karanténba vonul.

Az Európai Bizottság tagjai közül eddig Marija Gabriel kutatásért és innovációért felelős biztosról derült ki, hogy valóban elkapta a vírust.

Pár hete ugyanakkor Ursula von der Leyen bizottsági elnök is önkéntes karanténba került, miután egy portugáliai munkaúton egy teremben tartózkodott egy fertőzöttel. Utána a német politikusnő az uniós állam- és kormányfők EU-csúcstalálkozóján is részt vett, emiatt a bizottság kénytelen volt értesíteni a tagállamok brüsszeli képviseleteit a fertőzésveszélyről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.