Várja a turistákat Görögország, de nem minden országból

Egy 29 országból álló listát állított össze Görögország, amelyen azok az államok szerepelnek, ahonnan június közepétől várják a turistákat. Több európai mellett ázsiai országok is szerepelnek azon. Nincsenek ugyanakkor rajta a legfertőzöttebb európai országok, így például Olaszország sem. Az olasz politikusok közül többen is elégedetlenségüknek adtak hangot az ügy kapcsán. Giorgia Meloni a Fratetti d'Italia elnöke is kritizálta a különalkukon alapuló „turisztikai folyosókat” – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 06. 03. 18:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szomorkodik a Corriere cikkírója, mert a görög hatóságok június 15-től 29 különböző országból már várják a turistákat, de az olaszokat egyelőre még nem engedik be. A 29-es listán európai országokon kívül Japán, Izrael, Libanon, Kína és Új-Zéland is rajta van. Nincs benne viszont sem Hollandia, sem Svédország sem pedig Nagy-Britannia, azaz, azok az államok, amelyekben még nagyon sok a fertőzött és a halott.

Érdekes ugyanakkor, hogy ezt a tilalmat nem az állampolgársághoz kötik, hanem a repülőgép indulási pontjához. Ha tehát például egy olasz állampolgár úgy dönt, hogy Görögországban nyaralna, akkor átrepülhet egy szomszédos országba, ahonnan egy másik géppel el tud jutni a görög tengerpartra.

Olaszországban az üggyel kapcsolatban többen is elégedetlenségüknek adtak hangot. Luca Zaia, Veneto tartomány elnöke kifejtette, hogy ellenzi az európai államok közötti privilegizált „turisztikai folyosókat”. “Elegünk van abból, hogy úgy kezeljenek minket, mint az európai Wuhant”- mondta. Ezzel egyetértett és szintén bírálta a különalkukon alapuló folyosókat Giorgia Meloni is, az FdI (Fratelli dItalia) párt vezetője.

A görögök a listát július 1-én frissítik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.