Áriaestek és balettpremier a hétvégén az Operától

Az ingyenes MaszkaBál-sorozatban ma Mozart, Donizetti, Puccini, Massenet és Verdi operáinak népszerű részleteit hallhatják az érdeklődők Nagy Zsófia és Ninh Duc Hoang Long előadásában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 05. 18:00
null
Nagy Zsófia és Ninh Duc Hoang Long Fotó: opera.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingyenes MaszkaBál közvetítéssorozatban ma Nagy Zsófia és Ninh Duc Hoang Long, vasárnap Rálik Szilvia és Bretz Gábor fellépésével találkozhatnak az érdeklődők. A hétfői Tercett-Trió sorozatban az Opera Zenekar és Énekkar megszokott kamaraműsorával készül, a fizetős premierek között pedig holnap az Opera Otthonra közvetítéseiben a Magyar Nemzeti Balett nagyszabású Párizs lángjai produkciója látható a francia forradalom idejéből.

Nagy Zsófia szoprán tizenegy éves korától énekelt az Opera Gyermekkarában, így a műfajjal igen korán megismerkedhetett. Rajongása az opera iránt ekkor kezdődött, tanulmányait a zenei pályán folytatta. Operaének-művész szakirányon 2017-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

A vietnámi születésű tenor, Ninh Duc Hoang Long számos verseny győztese, 2016-ban és 2018-ban első helyezést ért el a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen, 2019-ben pedig a Lehár Ferenc Nemzetközi Operettversenyen, széles körű ismertséget a Virtuózok televíziós tehetségkutató negyedik, 2018-as sorozata hozott számára.

Nagy Zsófia és Ninh Duc Hoang Long
Fotó: Opera.hu

A műsorban Mozart, Donizetti, Puccini, Massenet és Verdi operáinak népszerű részleteit hallhatják az érdeklődők, zongorán Zsoldos Bálint működik közre. Az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel zenetörténész.

Szombaton az Opera Otthonra fizetős stream szolgáltatásban a Jegy.hu felületén látható a Magyar Nemzeti Balett legújabb nagyszabású klasszikus produkciója, a Párizs lángjai online premierje. A francia forradalom idején játszódó, sodró erejű darabról itt írtunk.

Párizs lángjai (próba) – középen Krupp Anna és Kekalo Iurii
Fotó: Rákossy Péter

Vasárnap két olyan kiváló művész lép a kamerák elé, akik külön-külön már adtak operaestet az MaszkaBál ingyenes sorozatában az Opera Facebook-oldalán és az Origón. Rálik Szilvia közel két évtizede az Opera magánénekese.

Bretz Gábor Los Angelesben kezdte tanulmányait, majd Budapesten folytatta azokat. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen olyan neves személyiségek keze alatt tanult, mint például Sólyom-Nagy Sándor. A Magyar Állami Operaházban először 2003-ban láthatta a közönség, ahol azóta is rendszeresen fellép. Neve nem ismeretlen a nemzetközi közönség előtt sem.

Rálik Szilvia és Bretz Gábor
Fotó: Opera.hu

Az est további vendége a fiatal tenor, Ódor Botond, aki 2013-ban első helyezést ért el a VIII. Simándy József Nemzetközi Énekversenyen. A Zeneakadémia elvégzését követően pedig 2018-ban az Opera társulatával részt vett a Fantasio/Fortunio című operák novarai ősbemutatóján. Az olasz repertoár mellett Mozart és Janaček művekből válogató esten Katona Anikó működik közre zongorán. Az est művészeti vezetője Tóth Erika, a házigazda Ókovács Szilveszter.

Február 8-án, hétfőn a Tercett Trió ingyenes adása ismét az Opera Zenekar és Énekkar művészeit helyezi fókuszba az Opera Facebook-oldalán és az Origón. A tervezett program klasszicista és romantikus zeneszerzők kamaradarabjait vonultatja fel Massenet bensőséges dalaitól kezdve Fridrich Hermann és Louis Spohr virtuóz hegedűdarabjain át a Don Giovanniból készült operaátiratokig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.