Megdőlt a rekord: soha nem olvastak még ennyien együtt

Több mint két és fél ezren olvastak egyszerre a könyv világnapja alkalmából, április 23-án. Ezzel új magyarországi rekord született.

Forrás: Libri2024. 04. 25. 18:00
olvasás rekord
Rekordkísérletben résztvevők az egyik könyvesboltban. Forrás: Libri
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már napi húsz perc olvasás is csökkenti a stresszt – állítják a Sussexi Egyetem kutatói. Mint korábban megírtuk, a Libri április 23-án, a könyv világnapja alkalmából arra buzdította az üzleteibe betérőket, hogy olvassanak legalább húsz percet ott, helyben. 

olvasás
Megdőlt az egyszerre olvasás hazai rekordja (Forrás: Libri)

A bolthálózat ma közölte: a kísérlet sikeres volt, így a könyvkereskedőnél új hazai rekord született: összesen 2536-an olvastak együtt.  

Az akcióval a Libri az együtt olvasás magyarországi rekord felállítására készült. Az akcióban való részvételre április 23-án 17 és 19 óra között volt lehetőség, a csatlakozást pedig egy QR-kód beolvasásával igazolhatták a résztvevők.  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.